Het gemeentehuis en de -werf zijn gesloten op maandag 29 mei a.s. (tweede pinksterdag).

Van start met online verlengen rijbewijs

Met ingang van 3 oktober 2022 is het in de gemeente Nunspeet mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW.

U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via rdw.nl. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs aanvragen

Fotoleveranciers worden door RDW geïnformeerd over deelnemende gemeenten. Fotografen die zich willen aansluiten bij de RDW kunnen de Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs aanvragen. Om in aanmerking te komen voor de Erkenning Fotograaf pasfoto rijbewijs moet het bedrijf aan een aantal voorwaarden en eisen voldoen. Meer informatie hierover is te vinden via rdw.nl.

Contact