Wat kan ík doen….?

Een nieuwe brief van de burgemeester.

Vorige week vrijdag volgden velen in spanning de zoveelste persconferentie van de minister president en minister De Jonge. Wat betekent de aanscherping van de maatregelen voor mij?

De boodschap was duidelijk en hard. Het aantal besmettingen moet naar beneden. Er moet iets gebeuren. Als we niks doen komt onze gezondheidszorg voor mensen die het zo nodig hebben in gevaar! Daarom moet het aantal contactmomenten per dag worden verminderd, dat voorkomt veel besmettingen.

Opnieuw weer de 1,5 meter, de mondkapjes in openbare ruimtes, thuiswerken, ventileren en geen handen schudden. De basisregels kennen we inmiddels allemaal. En we zijn er eigenlijk helemaal klaar mee. Maar gelijkertijd accepteren we niet dat de druk op de ziekenhuiszorg opnieuw gevaarlijk groot wordt.

Een groot en waardevol goed in onze samenleving is de vrijheid van meningsuiting. Een ieder is vrij om ‘ergens’ iets van te vinden. Daarbij hoort ook dat je een andere mening dient te respecteren. En juist dat zie ik geleidelijk minder worden. We wijzen naar elkaar en weten heel goed wat een ander wel of juist niet moet doen. 

Wanneer iedereen in plaats daarvan zichzelf de vraag zou stellen: ‘Wat kan ík doen, of misschien ‘extra’ doen om een verdere stijging van het aantal besmettingen voorkomen……?

Het antwoord mag u zelf geven. Denk er eens over na.

Uw burgemeester,

Breunis van de Weerd.

Contact