Webinar Nunspeet 1,5 meter uit de kunst terugkijken

In een webinar zijn op 12 mei jl. de resultaten gedeeld van de online werksessies over kansen en mogelijkheden met betrekking tot de 1,5-meter-samenleving. De webinar kunt u terugkijken en u kunt u opgeven voor de Maakteams om mee te praten over de vervolgacties.

Update 13 mei 2020

De coronacrisis heeft een onmiddellijke en mogelijk structurele impact op de wijze waarop horeca, leisure, recreatie en toerisme beleefd kunnen en georganiseerd moeten worden. Lokaal moet de vertaalslag gemaakt worden van de ‘1,5 meter samenleving’ naar een aantrekkelijk, veilig en economisch verantwoord businessmodel. Zo ook in Nunspeet.

Ondernemers, gemeente, Stichting Nunspeet uit de Kunst en de Plekkenmakers werken aan gezamenlijke acties en plannen om bewoners en toeristen in de komende periode gezellig en gezond te kunnen laten winkelen en ontspannen in het centrum van Nunspeet en omliggende dorpen.

In drie online werksessies op 4 en 6 mei zijn met een groep van circa 20 ondernemers kansen en mogelijkheden verzameld. De resultaten van deze werksessies zijn op 12 mei gepresenteerd in een webinar. Ook nodigen wij u hierin uit om deel te nemen aan één van de Maakteams om de ideeën samen uit te werken tot concrete plannen en acties. U kunt de webinar terugzien op YouTube.

Ondernemers, doe mee aan een Maakteam!

De komende twee weken gaan we samen aan de slag in 5 thematische en online Maakteams om acties op de korte en de lange termijn concreet te maken. Hierdoor versterken we de onderlinge samenwerking en komen we snel tot creatieve en uitvoerbare acties. We nodigen ondernemers en betrokkenen uit om zich aan te melden voor een online Maakteam. Binnen en tussen de Maakteams wordt gezorgd voor afstemming, zodat alle plannen elkaar goed aanvullen en versterken.

Alleen samen (horeca, detailhandel, recreatie & toerisme, gemeente) maken we het centrum veilig én aantrekkelijk én op 1,5 meter Uit de Kunst.

  • Maakteam 1: Ruimte en inrichting
  • Maakteam 2: Communicatie
  • Maakteam 3: Aangepast aanbod en arrangementen
  • Maakteam 4: Programmering
  • Maakteam 5: Marketing en promotie

Meld u uiterlijk 17 mei aan voor een Maakteam via gemeente@nunspeet.nl o.v.v. Maakteams. In overleg bepalen we een geschikte datum en tijdstip voor de Maakteams.


11 mei 2020

De coronacrisis heeft een onmiddellijke en mogelijk structurele impact op de wijze waarop horeca, leisure, recreatie en toerisme beleefd kunnen en georganiseerd moeten worden. Lokaal moet de vertaalslag gemaakt worden van de 1,5-meter-samenleving naar een aantrekkelijk, veilig en economisch verantwoord businessmodel. Zo ook in Nunspeet. Ondernemers, gemeente, Stichting Nunspeet uit de Kunst en de Plekkenmakers werken aan gezamenlijke acties en plannen om bewoners en toeristen in de komende periode gezellig en gezond te kunnen laten winkelen en ontspannen in het centrum van Nunspeet en omliggende dorpen. In online werksessies met een groep van circa 20 ondernemers zijn kansen en mogelijkheden verzameld. Tijdens een webinar via Zoom delen wij de resultaten van deze werksessies met alle ondernemers en betrokkenen in Nunspeet. Het is ook interessant voor belangstellenden uit Hulshorst, Elspeet en Vierhouten. Vervolgens nodigen we u uit om deel te nemen aan een van de Maakteams om deze ideeën samen verder uit te werken tot concrete plannen en acties.

Voorlopig programma:

  • Toelichting door wethouder Marije Storteboom
  • Ideeën en kansen voor de 1,5 meter centrumbeleving (opgehaald in 3 werksessies)
  • Informatie en uitnodiging voor de vier online Maakteams op 13 en 14 mei 2020

Meld u aan voor de webinar via gemeente@nunspeet.nl.

U ontvangt van ons de link naar de Zoom-meeting.
Woensdag 13 mei in de loop van de dag kunt u de webinar via deze pagina terugkijken.

Contact