NK Tijdrijden

Op woensdag 21 juni 2023 wordt het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden in de gemeente Nunspeet georganiseerd. Het NK Tijdrijden is een wielrenevenement over een parcours van veertig kilometer met als inzet de nationale titels. Zowel bij de beloften als de elite vrouwen en elite mannen gaat het om de top van Nederland.

Parcours

Er is een voorlopig parcours getekend van 20 kilometer met een start en finish in het centrum van Elspeet. De junioren heren, beloften, elite dames, dames en elite heren  leggen het parcours twee keer af; een totale afstand van veertig kilometer. De nieuwelingen dames, nieuwelingen heren en junioren dames hebben een aangepast parcours met de start in Vierhouten en finish in Elspeet. Voor de overige categorieĆ«n is de start en finish in het centrum van Elspeet.

Kaart voorlopig parcours (pdf, 845.69 KB)

Programma

Het NK tijdrijden duurt van 08.30 tot 20.30 uur. Er is een voorlopig programma opgesteld voor het gehele evenement.

  • Vanaf 09.00 uur wordt er gestart in Vierhouten. Hier starten als eerste de nieuwelingen dames, daarna de junioren dames en als laatste de nieuwelingen heren. Deze categorien finishen in het centrum van Elspeet;
  • Vanaf 12.00 uur wordt er gestart in het centrum van Elspeet. De junioren heren beginnen als eerste met aansluitend de beloften, elite dames en en elite heren. De laatste renner wordt om 20.00 uur in het centrum van Elspeet verwacht.

Voorlopig programma (pdf, 1.85 MB)

Wegafzettingen

Op de dag van het kampioenschap worden enkele wegen van 08.30 tot 20.30 uur afgesloten voor verkeer en is er enige overlast voor omwonenden en bedrijven. Doorgaand verkeer is niet overal mogelijk, maar er komen goede en voldoende omleidingen en voldoende bewaakte oversteken op het parcours.

Elspeet

In Elspeet zijn op deze dag enkele straten in het centrum afgesloten. Het gaat om een deel van de Apeldoornseweg en Vierhouterweg. De aanwonenden moeten mogelijk de auto iets verderop parkeren. Lopend of per fiets kan iedereen van en naar huis komen.

Vierhouten

De Nunspeterweg en Ganzenakkers zijn de hele dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Elspeterbosweg is vanaf 11.30 uur afgesloten. Dit betekent dat Vierhouten per auto alleen bereikbaar is via de Gortelseweg.

Informatieavonden

De komende maanden wordt meer bekend over de definitieve invulling van het parcours en programma. De gemeente organiseert samen met JansenEventSportmanagement twee informatieavonden. Deze informatieavonden zijn op 7 februari in het Dorpshuis in Vierhouten en op 8 februari in het Kulturhus in Elspeet. Er is inloop vanaf 19.45 uur. Om 20.00 uur worden het programma en de bijzonderheden toegelicht. Vervolgens kunnen belangstellenden in gesprek met de gemeente en de organisatie als er vragen zijn. Inwoners en ondernemers zijn van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn. 

Bent u verhinderd op een van bovenstaande avonden, maar heeft u wel een of meerdere vragen? Mail dan naar info@nktijdrijden.nl.

Contact