NK Tijdrijden

Update 22 juni 2023

Op woensdag 21 juni was het NK Tijdrijden in onze gemeente (Elspeet en Vierhouten). Als gemeente kijken we terug op een geslaagde dag. Heeft u opmerkingen of verbeterpunten?
Deel deze dan via het formulier van de gemeente


Op woensdag 21 juni 2023 was het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden in de gemeente Nunspeet. Het NK Tijdrijden is een wielrenevenement over een parcours van veertig kilometer door Elspeet en Vierhouten met als inzet de nationale titels. Zowel bij de beloften als de elite dames en elite heren gaat het om de top van Nederland.

Programma

Het NK tijdrijden duurt van 08.30 tot 20.30 uur.

 • Vanaf 09.00 uur wordt er gestart in Vierhouten. Hier starten als eerste de nieuwelingen dames, daarna de junioren dames en als laatste de nieuwelingen heren. Deze categorieën finishen in het centrum van Elspeet.
 • Vanaf 12.00 uur wordt er gestart en gefinisht in het centrum van Elspeet. De junioren heren beginnen als eerste en fietsen één ronde. Daarna starten de beloften, elite dames en elite heren. Zij fietsen twee rondes. De laatste renner wordt om 19.30 uur in het centrum van Elspeet verwacht.
   
 • Programma (pdf, 1.85 MB)
 • Alle starttijden en overige info (pdf, 1.13 MB)
 • Kaart parcours NK Tijdrijden (pdf, 1.09 MB)

Parcours

Het parcours van 20 kilometer heeft de start en finish in het centrum van Elspeet. De junioren heren fietsen één ronde en de beloften, elite dames, dames en elite heren leggen het parcours twee keer af; een totale afstand van veertig kilometer. Voor deze categorieën is de start en finish in het centrum van Elspeet om en nabij Restaurant Op de Brink.

Op afstandmeten.nl staat een gedetailleerd parcours van deze ronde van 20 kilometer.

De nieuwelingen dames, junioren dames en nieuwelingen heren hebben een aangepast parcours met de start in Vierhouten en finish in Elspeet. Ook hiervan staat een gedetailleerd parcours op afstandmeten.nl.

Wegafzettingen

Op de dag van het kampioenschap worden enkele wegen van 08.30 tot 20.30 uur afgesloten voor verkeer en is er enige overlast voor omwonenden en bedrijven. Doorgaand verkeer is niet overal mogelijk, maar er komen goede en voldoende omleidingen en voldoende bewaakte oversteken op het parcours. Verkeer wordt via de snelweg A28 omgeleid. Bestemmingsverkeer kan via de N310 (Elspeterweg t.h.v. Vierhouten en Uddelerweg t.h.v. Elspeet). Deze weg is niet afgesloten. Er staan verkeersregelaars.

De hulpdiensten zijn op de hoogte en kunnen indien nodig altijd over het parcours.

Vierhouten

De wedstrijden starten om 9.00 in Vierhouten nabij Hotel Vierhouterbos op de splitsing Nunspeterweg/Ganzenakkers en om 12.00 uur naast restaurant Op De Brink in Elspeet in de richting van Vierhouten. Vanaf 9.20 wordt er gefinisht op de Apeldoornseweg in Elspeet.

 • De Nunspeterweg is afgesloten tussen Vierhouten en de kruising met de Elspeterweg (N310) vanaf 8.30 uur tot 20.00 uur.Tot 11.30 uur is verkeer mogelijk via de Elspeterbosweg van en naar Elspeet.

 • Van 11.30 uur tot 20.00 uur is verkeer richting Elspeet en Nunspeet (via Elspeet) niet meer mogelijk en is er een omleidingsroute ingesteld via Gortel.

 • Vanaf 11.30 is Vierhouten afgesloten voor verkeer. Het parcours gaat door het dorp langs de terrassen.

 • U kunt uw auto parkeren op de door ons ingerichte parkeerplaats aan de Gortelseweg, vlak voor het dorp, zodat u via Gortel het dorp kunt verlaten.

Elspeet

De wedstrijden starten om 12.00 uur op De Brink in de richting van Vierhouten.

 • De Apeldoornseweg is afgesloten van 8.00 tot 20.00 uur. De finish is gesitueerd op de Apeldoornseweg nabij Café De Blokhut. Vanaf de Ploegweg tot de Brink staan hekken.

 • De Brink is ingericht als start- en huldiginglocatie (podium) en rondom met hekken afgezet van 11.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf 7.00 uur starten de voorbereidingen.

 • De Vierhouterweg is richting Elspeet vanaf 11.30 uur tot 20.00 uur afgesloten voor verkeer.

Naast bovengenoemde wegen maken ook onderstaande wegen deel uit van het parcours. Deze zijn van 8.30 uur tot ca. 19.30 uur afgesloten voor doorgaand verkeer:

 • Stakenbergweg

 • Hooiweg

 • Middenweg

 • Molenbergweg

 • Kleine Kolonie (deels)

 • Heetkamp

Er wordt iedere minuut gestart. Voor iedere deelnemer rijdt een motor en achter de deelnemer een volgauto. Tussendoor is er dus ruimte om over te steken. Let wel goed op. Steek over direct na de volgauto als er voldoende afstand is.

Kom zoveel mogelijk met de fiets

U bent van harte welkom de renners aan te moedigen. Wij vragen u zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er zijn extra parkeervakken ingericht voor fietsen met behulp van dranghekken op de volgende locaties:

• Vierhouten: parkeerplaats Ganzenakkers
• Vierhouten: bermen Plaggeweg
• Elspeet: De Brink

Openbaar vervoer

Buslijn 112 rijdt tijdens het NK Tijdrijden niet door Vierhouten. De buslijn rijdt tussen Uddel en Nunspeet via Elspeet (N310). Nabij kruispunt Halfweg (Elspeterweg-Nunspeterweg-Stakenbergweg) wordt een alternatieve bushalte ingericht voor beide richtingen. In Elspeet zijn geen routewijzigingen voor het busvervoer.

Loopfietsjeswedstrijd in Vierhouten

Tijdens het NK Tijdrijden op woensdag 21 juni is er een loopfietsjes wedstrijd bij dorpshuis Horsterhoek in Vierhouten.
Vanaf 14.00 uur zijn kinderen welkom om het parcours te verkennen. Om 14.30 uur starten de wedstrijden. Er wordt gereden in twee leeftijdscategorieën: 2/3-jarigen en 4/5-jarigen. Loopfietsjes en helmen zijn beschikbaar.

Side events

Nunspeet Beweegt organiseert (in aanloop naar en) op 21 juni verschillende leuke side events zoals hierboven afgebeeld.

Inclusief sporten
Van 11.00 – 13.00 uur: Inclusief sporten. Speciaal voor mensen met een beperking, bestaande uit een sportactiviteit, rondleiding bij de organisatie van het NK Tijdrijden en aansluitend een gezonde lunch. Dit side event is alleen voor genodigden en vindt plaats bij Sporthal Op de Heide in Elspeet.

Wielerplein
Van 13.00 – 17.00 uur organiseren wij op het schoolplein en de parkeerplaats van de Da Costaschool Elspeet het Wielerplein. Op het plein staan verschillende activiteiten uitgezet die geschikt zijn voor alle leeftijden, zoals een skelterbaan, BMX fietsjes, Beweegmobiel en verschillend sportmateriaal. Dit side event is voor iedereen toegankelijk!

Spinning
Ook organiseren wij van 13.00 – 17.00 uur op de parkeerplaats van Fysio Holland spinning. Test je spinning skills en kijk hoeveel wattage jij kan fietsen! Voor de echte fanatiekelingen worden er ook spinning clinics gegeven door Heleen Treur. Dit kan van 14.30 – 15.00 uur, 15.30 – 16.00 uur en van 16.30 – 17.00 uur. Voor de clinics kan je je aanmelden via: a.vandeelen@sportbedrijfnunspeet.nl Spinning is voor iedereen vanaf 16 jaar!

Wielercafé
Als laatst organiseren wij in de avond van 17.30 – 19.00 uur het Wielercafé. Dit is een speciaal evenement voor alle partners van Nunspeet Beweegt. Tijdens het Wielercafé zijn oud-wielrenners Gert Jakobs en Bart Voskamp aanwezig. Aansluitend volgt een gezonde BBQ en wordt er gekeken naar de toppers van het NK Tijdrijden. Dit side event is alleen voor genodigden en vindt plaats bij Hotel Restaurant De Vossenberg in Vierhouten.

Informatieavonden

De komende maanden wordt meer bekend over de definitieve invulling van het parcours en programma. De gemeente heeft samen met JansenEventSportmanagement twee informatieavonden georganiseerd. Deze informatieavonden waren op 7 februari in het Dorpshuis in Vierhouten en op 8 februari in het Kulturhus in Elspeet. Het programma en parcours is toegelicht en vervolgens konden belangstellenden in gesprek met de gemeente en de organisatie. Diverse vragen werden gesteld en beantwoord.

Heeft u ook nog vragen of wilt u meer informatie? Mail dan naar info@nktijdrijden.nl.

Provincie Gelderland

Het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden en het programma van side events wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Gelderland.

 

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact