Nunspeet biedt onderdak

De afgelopen weken zijn in onze gemeente diverse initiatieven opgericht met één gezamenlijk doel: het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne.

Het initiatief Nunspeetbiedtonderdak.nl. (gestart door Albert van Frankenhuyzen en Gert de Kok) heeft de verschillende opvangmogelijkheden geïnventariseerd in de gemeente. Het initiatief van de Gereformeerde Gemeente van Nunspeet heeft in zeer korte tijd een organisatiestructuur van vrijwilligers neergezet en ongeveer 90 vluchtelingen opgevangen. De vrijwilligers werken samen om de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen. De Gereformeerde Gemeente van Elspeet heeft eenzelfde model gehanteerd en inmiddels 30 vluchtelingen opgevangen. Erik de Weerd van de GG Nunspeet geeft aan dat de afgelopen week de initiatieven elkaar al wisten te vinden en de behoefte tot samenwerking organisch groeide. 

In goed overleg met de gemeente Nunspeet is besloten tot centrale samenwerking, gebaseerd op de organisatiestructuur van vrijwilligers die al functioneel is. John Koevoet van Nunspeetbiedtonderdak.nl en Wilbert Seekles van de Gereformeerde Gemeente van Elspeet hebben allebei aangegeven hieraan graag mee te werken samen met de vrijwilligers die hier al bij betrokken zijn. De concrete invulling wordt gecommuniceerd via het platform Nunspeetbiedtonderdak.nl

Dit platform coördineert niet alleen de huisvesting, maar ook scholing, medische hulp, kleding, activiteiten, werk, voeding, financiën, etc. Wilt u zelf als vrijwilliger wat betekenen voor de vluchtelingen? Meld u dan aan via het platform.

Met diverse organisaties in onze gemeente wordt samengewerkt aan een zo optimaal mogelijke opvang. Denk aan Voedselhulp Nunspeet, Stichting verborgen armoede, Leger des Heils, Stichting Present Nunspeet, Diaconaal platform Nunspeet, Stichting Welzijn Nunspeet, Stichting Gave, Vluchtelingenwerk Nederland en Takecarebnb.

Registratie vluchtelingen

Heeft u zelf al Oekraïense vluchtelingen opgevangen? Dan vragen wij u dit door te geven via het platform. Zo kunnen we alle vluchtelingen in onze gemeente de faciliteiten bieden die er zijn.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact