Nunspeet 50 jaar

Al in 1812 werd Nunspeet als zelfstandige gemeente van Ermelo afgesplitst. Dit duurde tot 1 januari 1818. Toen werd Nunspeet opnieuw bij Ermelo aangesloten. Op 1 januari 1972 ontstond de huidige gemeente Nunspeet met de kernen Elspeet, Hulshorst en Vierhouten.

Op 1 januari 2022 bestaat de gemeente Nunspeet dus officieel 50 jaar. Dit jubileumjaar wordt heel 2022 gevierd en komt in allerlei activiteiten terug: de Koningsspelen, Eibertjesdag, een speciale jubileumproef tijdens de 25e Nunspeetse Keiler, Nacht van Nunspeet, Elspeetse Boerendag, Wiekdagen Hulshorst, etc. Hoe dit er precies uit komt te zien, wordt in de komende periode steeds meer duidelijk. Helaas zijn we nog steeds afhankelijk van coronamaatregelen en dus zijn we genoodzaakt een slag om de arm te houden.

 

Kleurwedstrijd voor de jeugd

Afgelopen weken was er een kleurwedstrijd voor de jeugd. Alle scholen in de gemeente Nunspeet zijn benaderd en net vóór de Kerstvakantie zijn de kleurplaten bezorgd bij de scholen. We ontvingen ruim 80 prachtig ingekleurde kleurplaten. We hebben ze allemaal voor het raam bij de ingang van het gemeentehuis opgehangen. Het was voor wethouder Marije Storteboom ontzettend moeilijk kiezen, maar het is gelukt.

De prijswinnaars zijn: Annalia Varwijk, Elin Rouvoet, Rebecca Bleijenberg, Pepijn Schouten, Ezra van Stuijvenberg, Jens van den Hoorn, Falco van Leeuwen en Jochem de With. Vanmiddag heeft de wethouder de prijzen in het gemeentehuis uitgereikt.

Bedankt allemaal voor jullie prachtige kleurplaat. We laten ze nog een hele poos voor de ramen van het gemeentehuis hangen, zodat iedereen kan zien hoe goed jullie je best hebben gedaan.
 

Aftrap Nunspeet 50 jaar - hijsen van de gemeentevlag

Donderdag 16 december 2021 is voorafgaand aan de laatste gemeenteraadsvergadering van 2021 de gemeentevlag gehesen door burgemeester Van de Weerd. Deze vlag zie je het hele jaar door op allerlei locaties. De lantaarnpalen bij de toegangswegen van alle kernen worden feestelijk aangekleed in de vorm van een jubileumbanner.

Zelf ook deze vlag aanschaffen? De vlag is te koop bij het kantoor van VVV/Nunspeet uit de Kunst.
 

Tentoonstelling Nunspeet 50 jaar

Er komt een fototentoonstelling van 50 jaar gemeente Nunspeet. Fotograaf Bram van de Biezen heeft samen met leden van de projectgroep Nunspeet 50 jaar een selectie gemaakt uit bijzondere, sprekende, typische foto’s van de afgelopen 50 jaar. Deze tentoonstelling is te zien in de hal van het gemeentehuis. Een kleinere fototentoonstelling is te bezichtigen in Veluvine Nunspeet, Dorpshuis De Wieken Hulshorst, Dorpshuis Vierhouten en Kulturhus Elspeet.

Startdatum: 17 februari 2022.
 

Boekje Nunspeet 50 jaar

Momenteel wordt hard gewerkt aan het samenstellen van een (foto)boek over het jubileumjaar. De verwachting is dat dit boek in mei 2022 klaar is. Hoe en waar het boek in de maand mei verkrijgbaar is, wordt nog bekend gemaakt.
 

Filmpje/vlog

Vind je het leuk om een filmpje of vlog te maken? Ben je tussen de 12 en de 18 jaar?
Ga aan de slag en stuur deze voor 12 januari 2022 in via filmpje50jaar@nunspeet.nl. Film met je camera horizontaal en zorg ervoor dat het getal 50 er in voorkomt. Wie weet win jij een leuke prijs!

De prijzen die je kunt winnen

VVV-bonnen met een waarde van:
1e prijs: 100,-- euro
2e prijs: 75,-- euro
3e prijs: 50,-- euro

Contact