Subsidie en financiële ondersteuning voor ondernemers

Heeft u als ondernemer (tijdelijk) financiële hulp nodig? Dan zijn de mogelijkheden voor ondersteuning afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld een microkrediet of een aanvulling op uw inkomen. Ook zijn er waardebonnen waarmee u kennis kunt inkopen.

Wat u moet weten

​De gemeente Nunspeet kan zelfstandig ondernemers in (tijdelijke) financiële problemen ondersteunen. Ook startende ondernemers met een uitkering kunnen ondersteund worden. U leest meer hierover op de pagina bijstand voor zelfstandigen en IOAZ (Besluit bijstandverlening zelfstandigen en Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). Op de website 155.nl kunt u eenvoudig een scan uitvoeren om te zien of u tot de doelgroep behoort voor een sociale ondernemersregeling.

De gemeente Nunspeet kent zelf geen subsidieregelingen voor ondernemers. Via de website van de provincie Gelderland zijn de provinciale subsidiemogelijkheden in te zien.

Het ministerie van Economische Zaken heeft via de website subsidieshop.nl een zoekmachine voor de beschikbare subsidiemogelijkheden geopend.

De Startversneller is een ondersteuningsprogramma voor startende ondernemers. Het programma is er voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen. Voorwaarde is dat het bedrijf gevestigd is of wordt in de provincie Gelderland. Starters kunnen een voucher van maximaal €1000,- aanvragen voor coaching en eventueel nog een extra voucher voor een gerichte opleiding. Lees meer op destartversneller.nl.

Bijstand voor zelfstandigen

Komt u als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw onderneming in gevaar komt? Of moet u uw bedrijf beëindigen omdat het niet langer levensvatbaar is? Of bent u een startende ondernemer met een uitkering en wilt u startkapitaal aanvragen? Dan kunt u misschien bijstand voor zelfstandigen (Bbz) krijgen.

Contact