Aanpak Harderwijkerweg

Op deze pagina informeren wij u over het plan en de actuele stand van zaken voor aanpassingen aan de Harderwijkerweg buiten bebouwde kom Hulshorst.

De werkzaamheden starten op 31 mei en duren tot en met 25 juni 2021.

Wat u moet weten

Accordion item is ingeklapt

Het betreffende wegvak, tussen de kern Hulshorst en gemeentegrens met Harderwijk, is ongeveer 2,5 km lang. Deze weg maakt deel uit van de vroegere Zuiderzeestraatweg van Amersfoort naar Zwolle.

Accordion item is ingeklapt

Op het genoemde wegvak wordt de maximale snelheid van 60km/uur regelmatig overschreden. Daarnaast wordt er regelmatig ingehaald in de bocht nabij de Hierdense beek. Ook is het overstekend wild een aandachtspunt. Daarom gaan wij het wegvak aanpassen en voorzien van attentie verhogende elementen.

Accordion item is ingeklapt

Er wordt een nieuwe (geluid reducerende) deklaag aangebracht. Ook komen er drie middengeleiders, drie versmallingen en twee poortconstructies. De poortconstructies plaatsen wij om het gebied aan te geven waar herten en reeën de weg oversteken (wildwissel). Verder komt er een inhaalverbod in de bocht nabij huisnummer 550 en Het Koetshuis.

Accordion item is ingeklapt

Op maandag 31 mei 2021 wordt er gestart met de werkzaamheden en deze duren tot en met 25 juni 2021.

Accordion item is ingeklapt

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Hierdoor kan het verkeer, soms met wat vertraging, gebruik blijven maken van de weg. Er worden op bepaalde momenten verkeersbegeleiders en/of verkeerslichten ingezet. 

Alleen bij het frezen, het aanbrengen van de middengeleiders en het aanbrengen van de deklaag is de weg volledig afgesloten.

De weg blijft zoveel mogelijk open op enkele avonden/nachten na.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de weg afgesloten tussen 20.00 uur en 06.00 uur van:

  • 7 op 8 juni (maandag op dinsdag)
  • 10 op 11 juni (donderdag op vrijdag)
  • 11 op 12 juni (vrijdag op zaterdag)

In deze avonden/nachten wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A28. Hulshorst is dan alleen bereikbaar via de ‘Nunspeetse kant’. Direct aanwonenden aan het wegvak worden, indien het niet anders kan, begeleid door verkeersbegeleiders naar hun percelen. Uiteraard zijn bij calamiteiten de percelen voor de hulpdiensten bereikbaar.

De weg is van 8 op 9 juni en van 9 op 10 juni - met enig oponthoud – ook ’s avonds en ’s nachts toegankelijk voor doorgaand verkeer (onder begeleiding van verkeersbegeleiders).

Accordion item is ingeklapt

Enige overlast tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen. We houden u daarvan op de hoogte. Goede communicatie met u als bewoners en bedrijven is dan ook belangrijk. Naast de informatie op deze website en de gemeentepagina,  willen wij u ook op de hoogte houden via WhatsApp.

Bij een eerder project is dit middel ingezet en de reacties/ ervaringen waren positief. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden informeren wij u dan met WhatsApp-berichten over de voortgang en zaken waar u rekening mee dient te houden. U kunt zich aanmelden te melden voor de updates via WhatsApp. Hiermee blijft u op de hoogte.

Instructie aanmelden updates WhatsApp

Om u aan te melden voor de berichtgeving over de reconstructie van de Harderwijkerweg heeft u een smartphone nodig. Op deze smartphone moet de app "WhatsApp" geïnstalleerd staan. Heeft u die app nog niet op uw smartphone staan? Download deze dan uit de AppStore (iPhones), Google PlayStore (Android smartphones zoals bijvoorbeeld HTC en Samsung) of de Windows Phone Store (Windows smartphones).

Aanmelden

Heeft u WhatsApp op uw telefoon geïnstalleerd? Volg dan onderstaande stappen om u voor de berichten aan te melden:
1.    Open WhatsApp
2.    Ga naar Chats
3.    Open een nieuwe chat door op dit icoon te tikken 
4.    Voeg een nieuw contact toe
5.    Geef het contact een voor u logische naam (bijvoorbeeld Voornaam: Werkzaamheden, Achternaam: Harderwijkerweg, Bedrijf: Gemeente Nunspeet)
6.    Voeg het telefoonnummer 06 51 77 36 15 toe aan dit nieuwe contact
7.    Sla het nieuwe contact op (gereed)
8.    U kunt nu uw aanmeldingsbericht aan de gemeente Nunspeet sturen. 
a.    Verstuur dan een WhatsApp bericht met daarin uw adres: “aanmelden straatnaam+ huisnummer".
9.    U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding zodat u weet dat uw bericht goed is aangekomen.

Het is mogelijk om meerdere mensen per adres aan te melden voor de verzendlijst.

Goed om te weten

  • De gemeente maakt gebruik van een WhatsApp verzendlijst. Uw gegevens (zoals naam en telefoonnummer) zijn niet voor de andere leden van deze verzendlijst zichtbaar. 
  • De verzendlijst en de gegevens worden door de gemeente alleen gebruikt voor communicatie over dit project (werkzaamheden Harderwijkerweg) en worden daarna gewist. 
  • Via WhatsApp delen we enkel informatie over de werkzaamheden aan de Harderwijkerweg en geen vertrouwelijke informatie, persoonlijke informatie of persoonsgegevens.
  • Reacties die u via WhatsApp geeft op de door de gemeente verzonden berichten zijn alleen zichtbaar zijn voor de beheerder van de verzendlijst (projectleider van de gemeente en zijn plaatsvervangers) en niet voor de andere leden van de verzendlijst. Het is dus geen WhatsApp groep, maar een WhatsApp verzendlijst.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden deze graag. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente: Cees Veldman: c.veldman@nunspeet.nl of Harwin Prins: h.w.prins@nunspeet.nl.

Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer F.H. Krisman (toezichthouder) via telefoonnummer 06 53 29 20 15.

Nieuwsbrief 14 december 2020 (pdf, 72.76 KB)

Definitieve bestekstekeningen (24 maart 2021) (pdf, 5.21 MB)

Contact