HOME  |  Over Nunspeet  |  Cultuurhistorische fietsroute

Cultuurhistorische fietsroute

In opdracht van de gemeente Nunspeet heeft een team van deskundigen uit de monumentenzorg, archeologie en historisch landschap de geheimen van de Veluwe ontrafeld en een ‘Erfgoedatlas Gemeente Nunspeet’ samengesteld, een monumentale atlas over het erfgoed van de gemeente Nunspeet.

Fietsroute als app

Behalve de erfgoedatlas heeft de gemeente Nunspeet nog iets te bieden: een cultuur-historische fietsroute door de gemeente. Deze route is niet alleen leuk is om te fietsen, maar brengt u ook langs diverse plekken die van belang zijn voor de cultuurhistorie van het gebied. Het bijzondere hiervan is dat u de fietsroute als gratis app voor uw mobiele telefoon kunt downloaden. De app wijst u de weg en geeft ook allerlei informatie onderweg. Om de route onderweg te volgen, hebt u geen internetverbinding nodig, maar uitsluitend GPS. De route is 35 kilometer lang en voert langs alle dorpen in de gemeente.

U kunt de route op de volgende manier downloaden:

Voor een iPhone: ga naar de app store en zoek de app van Abellife. Bij een Android telefoon zoekt u hem in de Play store. Als u de app geïnstalleerd hebt en geopend, kunt u zoeken onder ‘mijn routes’: daar staat ook Nunspeet Oud en Nieuw. Met één klik krijgt u de hele route in de telefoon. De route is gratis.

Tip: er zijn diverse winkels waar u een houder kunt kopen om de telefoon op het fietsstuur te zetten. Prijzen vanaf een paar euro.

De route is nog niet op papier beschikbaar.