Elspeet-Noordwest

Aan de noordwestzijde van de kern Elspeet wordt een woonwijk ontwikkeld: Elspeet-Noordwest. De kaart hieronder toont globaal de ligging van het plangebied in de omgeving.

Wat u moet weten

De nieuwe wijk wordt gebouwd door ASB BV en De Bunte Vastgoed BV. Hiertoe hebben de initiatiefnemers een realisatieovereenkomst gesloten met de gemeente. De initiatiefnemers ontwikkelen het plangebied voor eigen rekening en risico, inclusief de openbare ruimte en de daarbij behorende infrastructuur, volgens de eisen en wensen van de gemeente.

De eerste en tweede fase van deze woonwijk zijn inmiddels uitgevoerd. Het plan zit in de ontwikkeling van fase 3, wat in 3 delen wordt uitgevoerd. Hierin is er ruimte voor 85 woningen (zie schetsplan (pdf, 495.95 KB)), bestaande uit:

  • 12 appartementen
  • 20 sociale rij-huur/koopwoningen
  • 8 rijwoningen
  • 18 rijwoningen, hoek
  • 26 twee-onder-een-kap woningen
  • 1 vrijstaande woning

De verkoop van de woningen die ASB BV heeft aangeboden zijn allemaal verkocht.

De start van fase 3 (deel 1) is begonnen. De bouw wordt verwacht te starten vanaf week 48 van 2021. Het is de verwachting dat de oplevering van de eerste woningen juli 2022 zal plaatsvinden. Deel 2 en 3 van fase 3 volgen in 2023-2024.

Bestemmingsplan

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan zijn beroepschriften bij de Raad van State beroepschriften ingediend. Behandeling van deze beroepen is gepland voor begin juni 2022. Daarna zal de Raad van State uitspraak doen.

Meer informatie

Op dit moment is het nog niet mogelijk om in te schrijven voor een bedrijfskavel.

Ontwikkelpartijen

Het plan wordt uitgevoerd door 2 ontwikkelpartijen: ASB en De Bunte Vastgoed. Voor meer informatie kunt u bij deze partijen terecht.

De Bunte Vastgoed Oost BV
Telefoonnummer: (0318) 69 33 70
Debunte.nl

ASB Bouw en Ontwikkeling
Telefoonnummer: (0577) 76 90 05
ASBouw.nl

Contact