HOME  |  Over Nunspeet  |  Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

 • Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe

  Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe is het resultaat van de samenwerking door de gemeenten Elburg, Oldebroek Nunspeet, Ermelo en Harderwijk. De archieven van deze gemeenten worden bewaard en beheerd in de respectievelijke gemeentehuizen. Het raadplegen van de archieven is gratis. In overleg kunnen we rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen, werklessen voor scholen en andere educatieve activiteiten organiseren. Begeleiding bij historisch onderzoek voor scripties, jubilea en dergelijke behoort tot de mogelijkheden. Indien gewenst kunnen de medewerkers tegen betaling van de verschuldigde leges in opdracht onderzoek verrichten.

  Virtuele studiezaal

  In de virtuele studiezaal kunt u door de regionale kranten bladeren en inzoomen op de foto’s in de beeldbank. Zo krijgt u een schat aan informatie. U kunt zich ook verdiepen in de mooiste archiefstukken en affiches. In één klik kunt u verschillende collecties raadplegen. www.streekarchivariaat.nl is voor iedereen die iets meer wil weten over de geschiedenis van Nunspeet en 800 jaar historie van de Noordwest-Veluwe.

  Bezoekersruimte

  U bent van harte welkom in de studiezaal van het streekarchivariaat Noordwest-Veluwe locatie Nunspeet, Markt 1.  De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30. Het telefoonnummer is (0341) 25 92 58. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u een mail sturen naar info@streekarchivariaat.nl.


  Wij helpen graag bij uw zoektocht naar de geschiedenis over uw  gemeente, buurt, familie, school, instelling of vereniging. Het gemeentearchief kan dit soort vragen beantwoorden. Ga hiervoor naar www.streekarchivariaat.nl.