Verklaring omtrent gedrag (VOG)

​Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Een VOG vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. De verklaring ontvangt u binnen 4 tot 8 weken thuis per post.

Plan alleen een afspraak als het spoed heeft. Een afspraak maken kan alleen per telefoon via (0341) 25 99 11. Online een afspraak inplannen kan tijdelijk niet.

Meenemen

  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier VOG. Dit formulier moet ook ingevuld zijn door uw (toekomstige) werkgever of instantie die u vraagt een VOG aan te vragen
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Geld: de VOG betaalt u bij de aanvraag, bij voorkeur met pin

Wat u moet weten

Beoordeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Uw VOG krijgt u per post thuisgestuurd van de Dienst Justis. Als het ministerie uw aanvraag afwijst dan krijgt u daarover een brief.

VOG via uw werkgever

Heeft u de VOG nodig voor een functie? Dan krijgt u meestal het aanvraagformulier van uw (toekomstige) werkgever. Of de instantie waar u vrijwillig voor aan de slag gaat. De werkgever heeft al een gedeelte ingevuld en ondertekend. U kunt alleen online een VOG aanvragen als de aanvraag wordt gestart door de (toekomstige) werkgever. Uw werkgever moet dan wel beschikken over eHerkenning.

Niet in BRP

Als u niet staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) dan dient u een VOG aanvraag in bij Justis.

Kosten

De kosten voor een VOG zijn € 41,35.

Contact