Dieren, zwerfdieren en opvang

​Heeft u een dood dier gezien? Huisdier kwijt of gevonden? Zwerfkatten, verwilderde katten, loslopende honden, overige zwerfdieren en natuurdieren die hulp nodig hebben kunt u bij verschillende organisaties.

Dode dieren

Ziet u een dood dier zoals een kat langs de weg, bel met de gemeente: (0341) 25 99 11. Wij zorgen ervoor dat de dieren weggehaald worden. Natuurdieren kunt u bij de politie melden met telefoon:
0900 8844.

Huisdieren

Is uw eigen huisdier overleden? De gemeente haalt uw huisdier niet op.

De dierenambulance kan uw dode huisdier ook vervoeren naar een door u gewenste bestemming. Zij rekenen daarvoor een rittenprijs.

Natuurdieren

De gemeente ruimt dode natuurdieren in principe niet op. De kadavers kunnen in de natuur achterblijven en vervullen een rol in de voedselketen.

Een aanrijding met wild? Bel direct de politie met telefoon: 0900 88 44.

De dierenambulance is niet verplicht hiervoor te rijden.

Gewonde natuurdieren die u vindt, kunt u melden bij de gemeente of politie.

Landbouwdieren

Bij kadavers van landbouwdieren zoals koeien, varkens en paarden belt u met Rendac met telefoon: 0900 92 21.

Zwerfdieren en dieren in nood

Dierenambulance Harderwijk-Ermelo (komt ook in Nunspeet)

Vindt u een rondzwervende hond of kat, of mist u uw eigen hond of kat, bel dan eerst even met de dierenambulance. Deze instantie wordt vaak als eerste gewaarschuwd bij gevonden (huis)dieren. De Dierenambulance Harderwijk/Ermelo haalt de dieren op. U kunt contact opnemen met telefoon: 06 55 79 78 50.

Let op: Als er een gevonden loslopende hond of kat wordt aangemeld en opgehaald door de dierenambulance, waarvan de eigenaar later bekend wordt, dan rekent de dierenambulance een rittenprijs voor het vervoer aan de eigenaar. De eigenaar blijft verantwoordelijk voor zijn/haar dier. Dit geldt voor levende, gewonde en dode dieren. Als vinder/melder van een dier betaalt u niets.

Dierenopvangcentrum De Ark

Heeft u een zwerfhond of -kat gevonden? Of is uw eigen huisdier weg? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum De Ark, de regionale opvang voor zwerfhonden en -katten Harderwijk, Ermelo en Nunspeet.

Contactgegevens
Dierenopvangcentrum De Ark
Leuvenumseweg 70
3847 LD Harderwijk
Telefoon: (0341) 41 61 27
E-mail: info@dierencentrumdeark.nl

Huisdier kwijt of gevonden

Amivedi

U kunt ook kijken op Amivedi. Op deze website worden vermiste en gevonden dieren geregistreerd.

Chip

Sinds april 2013 is het verplicht alle honden te laten chippen en registreren. Voor katten geldt deze plicht nog niet. Door uw huisdier te voorzien van een chip, voorkomt u dat uw huisdier blijvend vermist raakt. Pas uw adresgegevens wel aan als u verhuist.

Dierenmishandeling

Heeft u het idee dat een dier wordt mishandeld? Meld dit dan bij het landelijke meldpunt voor dierenmishandeling. Dit kan op telefoonnummer 144 red een dier, of vraag naar dierenpolitie.

Wanneer kan ik het meldnummer 144 Red een dier bellen?

U kunt ook contact opnemen met de Dierenbescherming.

Contact