Dieren, zwerfdieren en opvang

​Heeft u een dood dier gezien? Huisdier kwijt of gevonden? Zwerfkatten, verwilderde katten, loslopende honden, overige zwerfdieren en natuurdieren die hulp nodig hebben kunt u bij verschillende organisaties.

Dode dieren

Ziet u een dood dier zoals een kat langs de weg, bel met de dierenambulance Noord- West Veluwe (0341) 23 05 29. Zij zorgen ervoor dat de dieren weggehaald worden. Natuurdieren kunt u bij de politie melden op telefoonnummer (0900) 88 44.

Huisdieren

Is uw eigen huisdier overleden? De gemeente haalt uw huisdier niet op.
De dierenambulance Noord- West Veluwe kan uw dode huisdier ook vervoeren naar een door u gewenste bestemming. Zij rekenen daarvoor een rittenprijs.

Natuurdieren

  • De gemeente ruimt dode natuurdieren in principe niet op. De kadavers kunnen in de natuur achterblijven en vervullen een rol in de voedselketen.
  • Een aanrijding met wild? Bel direct de politie op telefoonnummer (0900) 88 44. Na de aanrijding bent u verplicht te wachten op de komst van de politie, doorrijden is strafbaar.
  • De dierenambulance is niet verplicht hiervoor te rijden.
  • Wild mag nooit meegenomen worden.
  • Gewonde natuurdieren die u vindt, kunt u melden bij de politie. Ook wanneer het dier niet blijft liggen wordt het dier opgezocht.

Landbouwdieren

Bij kadavers van landbouwdieren zoals koeien, varkens en paarden belt u met Rendac op telefoonnummer (0900) 92 21.

Zwerfdieren en dieren in nood

Dierenambulance Noord-West Veluwe

Vindt u een rondzwervende hond of kat, of mist u uw eigen hond of kat, bel dan eerst even met de Dierenambulance Noord-West Veluwe. Deze instantie wordt vaak als eerste gewaarschuwd bij gevonden (huis)dieren. De dierenambulance haalt de dieren op. U kunt contact opnemen met de Dierenambulance Noord-West Veluwe op telefoonnummer (0341) 23 05 29.

Let op: als er een gevonden loslopende hond of kat wordt aangemeld en opgehaald door de dierenambulance, waarvan de eigenaar later bekend wordt, dan rekent de dierenambulance een rittenprijs voor het vervoer aan de eigenaar. De eigenaar blijft verantwoordelijk voor zijn/haar dier. Dit geldt voor levende, gewonde en dode dieren. Als vinder/melder van een dier betaalt u niets.

Contactgegevens

Celsiusstraat 18-11
3846 BL Harderwijk
Nederland
Telefoon: (0341) 23 05 29
E-mail: info@dierenambulance.eu

Dierenopvangcentrum De Ark

Heeft u een zwerfhond of -kat gevonden? Of is uw eigen huisdier weg? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum De Ark, de regionale opvang voor zwerfhonden en -katten Harderwijk, Ermelo en Nunspeet.

Contactgegevens

Dierenopvangcentrum De Ark
Leuvenumseweg 70
3847 LD Harderwijk
Telefoon: (0341) 41 61 27
E-mail: info@dierencentrumdeark.nl

Huisdier kwijt of gevonden

Amivedi

U kunt ook kijken op Amivedi. Op deze website worden vermiste en gevonden dieren geregistreerd.

Chip

Sinds april 2013 is het verplicht alle honden te laten chippen en registreren. Voor katten geldt deze plicht nog niet. Door uw huisdier te voorzien van een chip, voorkomt u dat uw huisdier blijvend vermist raakt. Pas uw adresgegevens wel aan als u verhuist.

RTV Nunspeet

U kunt een vermiste hond of kat ook doorgeven aan RTV Nunspeet (0341 25 81 33), zij kunnen een vermissingsbericht uitzenden.

Dierenmishandeling

Heeft u het idee dat een dier wordt mishandeld? Meld dit dan bij het landelijke meldpunt voor dierenmishandeling. Dit kan op telefoonnummer 144 red een dier, of vraag naar dierenpolitie.

U kunt ook contact opnemen met de Dierenbescherming.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact