Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Kinderopvangtoeslagenaffaire

Gemeenten ondersteunen inwoners die getroffen zijn in de kinderopvangtoeslagaffaire. De gemeente doet inwoners die zich als mogelijk gedupeerde hebben gemeld bij de Belastingdienst daarom een vrijblijvend hulpaanbod. Dat hulpaanbod kan zich richten op financiën, werk, wonen, gezondheid en gezin. De Belastingdienst blijft verantwoordelijk voor schadevergoedingen en financiële afhandeling van de kinderopvangtoeslagaffaire.

Accordion item is ingeklapt

Er zijn (of komen) verschillende herstelregelingen voor gedupeerde inwoners. Deze regelingen worden in principe uitgevoerd door de Belastingdienst. Kijk op onderstaande websites voor de verschillende regelingen:

Bent u (mogelijk) gedupeerd in de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt u zich bij de Belastingdienst melden via Belastingdienst.nl. Vanuit de Belastingdienst zijn er verschillende regelingen en vormen van financiële ondersteuning. Welke vormen dit zijn en of u er recht op heeft, kunt u vinden op: Belastingdienst.nl.

Accordion item is ingeklapt

Zijn jouw ouders gedupeerd door de toeslagenaffaire? Voor jou is er dan de kindregeling. Je krijgt een brief van de Belastingdienst over de kindregeling. Daarin staat ook informatie over het geldbedrag dat je krijgt. Naast het geldbedrag kun je ook hulp krijgen van de gemeente.

Wil je met iemand van de gemeente praten over de kinderopvangtoeslagaffaire en de problemen die dat heeft opgeleverd of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Bianca Valk. Zij is het aanspreekpunt voor jou binnen de gemeente Nunspeet.  Je kunt haar bereiken via: b.valk@nunspeet.nl of telefoon 06 57 49 81 11 (whatsapp mag natuurlijk ook).

We praten dan over jouw situatie en wat jij nodig hebt. Je kunt van ons bijvoorbeeld hulp krijgen bij:

  • Geldzorgen en overzicht op je financiën
  • Problemen met je gezondheid of als je niet zo lekker in je vel zit
  • Het zoeken naar werk of het volgen van onderwijs
  • Ondersteunen bij hulpvragen van je eigen gezin
Accordion item is ingeklapt

Sinds juli 2023 bestaat er een herstelregeling voor ex-toeslagpartners van gedupeerde ouders. Vanaf september 2023 ontvangen de eerste ex-toeslagpartners die bij de Belastingdienst bekend zijn een brief om zich aan te melden voor deze regeling. U hoeft hiervoor niets te doen.

Als u in januari 2024 nog geen brief heeft ontvangen, kunt u op vanaf eind januari herstel.toeslagen.nl kijken of wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor toetsing voor deze regeling.

De ex-toeslagpartner regeling bestaat uit:

  • Een compensatiebedrag van €10.000
  • Brede ondersteuning van de gemeente Nunspeet
  • Hulp bij uw schulden
  • Hulp bij schade

Op de website van UHT (Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen) kunt u meer lezen  over de regeling voor ex-toeslagpartners en kunt u ook checken of u hiervoor in aanmerking komt.

Bent u ex-toeslagpartner en wilt u in aanmerking komen voor de brede ondersteuning? Meld dit dan bij de aanmelding bij de Belastingdienst nadat u de brief ontvangen heeft. U kunt zich ook zelf melden bij Bianca Valk, het aanspreekpunt van de gemeente Nunspeet, via b.valk@nunspeet.nl of via telefoon 06 57 49 81 11 (ook via whatsapp).

Accordion item is ingeklapt

Gedupeerde ouders die in het buitenland wonen, hebben het recht op dezelfde ondersteuning als gedupeerde ouders in Nederland. Daarvoor kunnen ouders terecht bij het ondersteuningsteam voor ouders in het buitenland. Kijk voor informatie over gedupeerde ouders in het buitenland op Belastingdienst.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)