Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Straathoekwerk

Heb je problemen met je ouders, op school of op het werk? Gaat het financieel niet goed en heb je geen geschikte huisvesting? Ben je misschien zelfs bekend bij de politie of zijn er psychische problemen of problemen met drugs, alcohol of gamen? Dan is Straathoekwerk Nunspeet er voor jou!

Wat u moet weten

De straathoekwerker biedt informatie, advies, voorlichting, weerbaarheidstrainingen en praktische ondersteuning. Hij ondersteunt initiatieven van jongeren en bemiddelt zo nodig tussen hen en hun omgeving. De straathoekwerker werkt nauw samen met allerlei andere instanties zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), jongerenwerk, maatschappelijk werk, de scholen, Leerlingzaken, de politie en de gemeente.

In geval van problemen zet de straathoekwerker samen met de jongere een begeleidingstraject uit. Dit traject kan bestaan uit hulp bij het oplossen van problemen met bijvoorbeeld huisvesting, onderwijs, werk, financiën, middelengebruik enzovoort. Waar nodig probeert hij de jongere te motiveren voor gespecialiseerde hulpverlening en helpt hij bij de doorverwijzing. De hulp en begeleiding van de straathoekwerker zijn altijd gericht op het belang van de jongere en het verbeteren van zijn of haar maatschappelijke positie.

Contact

Het kantoor van het straathoekwerk is op het adres Jan van Vuurenstraat 13 in Nunspeet.

De contactgegevens van de straathoekwerkers zijn te vinden op de website Straathoekwerknunspeet.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)