Hulpfonds

Kosten zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Om inwoners te ondersteunen die bepaalde kosten niet meer zelf kunnen betalen is er in Nunspeet het Hulpfonds. Komt u zelf moeilijk rond of kent u iemand die moeilijk rond komt? Neem dan contact op met het hulpfonds.

Wat is het hulpfonds?

Het hulpfonds is een samenwerking van Stichting Verborgen Armoede Nunspeet, Stichting Voedselhulp Nunspeet, het Diaconaal Platform en Stichting De Cirkel Nunspeet. Zij hebben gezamenlijk de Stichting Hulpfonds Nunspeet opgericht om mensen te helpen die financieel niet meer rond kunnen komen vanwege de gestegen kosten. Een aanvraag kan worden ingediend bij de Stichting Hulpfonds Nunspeet via hulpfondsnunspeet.nl. De stichting beoordeeld of u in aanmerking komt voor een bijdrage.

Wat is de rol van de gemeente bij het hulpfonds?

De gemeente Nunspeet heeft geen formele rol bij het hulpfonds. De gemeente heeft dus ook geen rol in de beoordeling van de aanvragen bij het hulpfonds. De gemeente heeft wel een financiƫle bijdrage in het fonds gedaan, waarmee het fonds vergoedingen kan doen. Het hulpfonds deelt geen persoonsgegevens met de gemeente.

Voor wie is het hulpfonds?

Het hulpfonds is er voor iedere inwoner van de gemeente Nunspeet die niet of moeilijk kan rondkomen. Er is geen harde inkomensgrens. Wel wordt er gekeken naar de noodzakelijkheid van de aanvraag.

Voor welke hulp kan ik terecht bij het hulpfonds?

Het hulpfonds helpt daar waar het nodig is. Denk hierbij aan:

  • Witgoed of gebruiksgoederen (bijvoorbeeld wasmachines of koelkasten)
  • Fietsen
  • Energiekosten
  • Reparatiekosten

Het hulpfonds onderzoekt wel of een reparatie mogelijk is. Is dit niet mogelijk, dan kunnen er indien nodig ook nieuwe spullen worden aangeschaft.
Heeft u een jaarrekening van uw energielasten die u niet kunt betalen? Het hulpfonds kan u hier ook (deels) bij helpen.

Hoe doe ik een aanvraag?

Een aanvraag bij het hulpfonds kan worden ingediend via hulpfondsnunspeet.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact