Uitbetaling uitkering

Krijgt u een uitkering van de gemeente Nunspeet? Zoals een bijstandsuitkering, BBZ, IOAZ of IOAW? Dan zijn dit de data waarop de gemeente het geld naar u overmaakt. De uitkeringsspecificaties en jaaropgave krijgt u automatisch toegestuurd.

Wat u moet weten

Het verschilt per bank wanneer uw geld op uw rekening staat. U kunt ervan uitgaan dat uw uitkering op de genoemde betaaldatum is bijgeschreven. Hiervoor hoeft u dus niet langs te komen of te bellen.

Betaaldata

Maand Betaaldata
Juli Woensdag 31 juli 2019
Augustus Vrijdag 30 augustus 2019
September Maandag 30 september 2019
Oktober Donderdag 31 oktober 2019
November Vrijdag 29 november 2019
December Dinsdag 24 december 2019

Uitkeringsspecificatie en jaaropgave

Een uitkeringsspecificatie geeft u een overzicht van hoe uw uitkering is berekend. U ziet bijvoorbeeld welke inkomsten zijn verrekend en hoeveel vakantiegeld wordt gereserveerd.

Let op: Een jaaropgave is een overzicht van de uitkering die u in het vorige jaar heeft ontvangen. Ook staat erin hoeveel belasting op uw uitkering is ingehouden. De jaaropgave heeft u nodig om een woning te kunnen huren, belastingaangifte te doen en om toeslagen aan te vragen.

Voorschot nodig

Als u een uitkering heeft aangevraagd, moet de gemeente u een voorschot verstrekken binnen 4 weken nadat u de aanvraag heeft ingediend. De hoogte van het voorschot is 90% van de verwachte uitkering. U moet dan wel alle gevraagde bewijsstukken op tijd hebben ingeleverd. Tot het moment dat uw uitkering wordt uitbetaald, krijgt u dit voorschot elke 4 weken opnieuw.

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur