Een brief van de burgemeester

Mede namens de ondernemers in de gemeente Nunspeet.

Burgemeester Breunis van de Weerd

Nederland gaat weer langzaam open. Wij zijn echt blij met de versoepelingen. De minister-president benadrukte dat we met elkaar wel een risico nemen. Het aantal besmettingen zal door de versoepelingen toenemen, en daardoor dus ook het aantal mensen dat thuis zit in quarantaine. Dat heeft weer gevolgen voor vele beroepsgroepen. Hetzelfde werk moet door steeds minder mensen gedaan worden. 

Op 8 maart a.s. besluit het kabinet of er meer kan, of dat we weer terug moeten naar strengere maatregelen. En dat wil niemand! 

Ik sprak onlangs met de voorzitters van de ondernemersverenigingen en de vertegenwoordigers van de horeca. Ook zij zijn ontzettend blij met de versoepelingen. Maar ze maken zich ook zorgen. Het komt te vaak voor dat hun klanten de maatregelen niet of onvoldoende serieus nemen. 
De ondernemers willen echt de regels naleven en doen hun uiterste best om – daarin ondersteund door de brancheorganisaties -  ervoor te zorgen dat klanten veilig hun winkel kunnen bezoeken. Het niet naleven van de regels zorgt voor overlast in de winkels en horecagelegenheden en ondernemers zijn bang dat na de huidige versoepelingen dit gedrag opnieuw zal leiden tot strengere maatregelen of zelfs sluiting. 

De sleutel tot verdere versoepelingen ligt in de naleving van de regels. Ik doe – mede namens alle ondernemers in onze gemeente – een dringende oproep aan iedereen die het hiermee niet zo nauw neemt. Op 8 maart a.s. willen we allemaal graag verdere versoepelingen. Daar moeten we wel wat voor doen. Allemaal!

Uw burgemeester,
Breunis van de Weerd

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)