Onderzoek onderstation elektriciteitsnetwerk

College Nunspeet wil mogelijkheid onderstation faciliteren en zo transportcapaciteit elektriciteitsnet vergroten.

Het college van B&W van Nunspeet wil met een grondaankoop een belangrijke stap zetten in het vergroten van de netcapaciteit voor levering van elektriciteit door Liander. Autosloperij Van Olst aan de Hullerweg is bereid het terrein waar autowrakken liggen opgeslagen en het achtergelegen agrarisch grasland aan de gemeente te verkopen. Het voorste deel zal Van Olst blijven exploiteren als autogarage. De gemeente gaat vervolgens de mogelijkheden onderzoeken om op het aan te kopen perceel door Liander een onderstation te laten bouwen. Daarmee zet de gemeente een belangrijke stap in de duurzaamheidsopgave. Door uitbreiding van de netcapaciteit kan woningbouw en bedrijvigheid weer worden aangesloten op het net en kan elektriciteit door zonnepanelen worden terug geleverd.

Wethouder Jaap Groothuis spreekt van een win-winsituatie: “Ik ben blij met de bereidheid van autosloperij Van Olst om de benodigde gronden te verkopen. Hiermee kunnen we een belangrijke stap zetten in het vergroten van de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk.  Daarnaast verdwijnt met de aankoop (en de noodzakelijke sanering van het wrakkenopslagterrein) op deze locatie een bedrijf in de zware milieucategorie.”

Op 1 juni a.s. buigt de gemeenteraad zich over het voorstel tot aankoop van de gronden. Wanneer de raad instemt met het voorstel van het college zullen vervolgens de nodige procedures worden opgestart. Mocht uiteindelijk de bouw van het onderstation op deze locatie toch niet wenselijk of mogelijk zijn, dan kan het terrein aan de lokale bedrijven worden uitgegeven (in een lichtere milieucategorie).

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)