Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Facturatie

De gemeente Nunspeet maakt gebruik van e-facturatie, waardoor wij uw facturen sneller en efficiënter verwerken en dus gemiddeld sneller betaald kan worden door de gemeente.

Waarom e-facturatie?

E-facturatie kent veel voordelen. Doordat er een aantal handelingen worden geautomatiseerd, worden uw e-facturen efficiënter verwerkt en is de kans op fouten gering. De gemiddelde betaaltermijn wordt verkort, de papierstroom blijft achterwege en heeft u geen print- en portokosten. Tenslotte is het een milieuvriendelijke oplossing door minder papiergebruik en een lagere CO2-uitstoot.

Is e-facturatie veilig?

Uw e-factuur, het XML- of UBL-bericht, aan de gemeente Nunspeet loopt via een beveiligde verbinding. Hiermee zijn uw gegevens op een zeer hoog niveau beveiligd. Op de factuur vermelde (persoons)gegevens zijn hiermee goed beschermd.

Hoe kunt u een e-factuur versturen?

Verschillende boekhoudpakketten ondersteunen e-factureren via Peppol of zijn bezig met de implementatie. Via onderstaande link kunt u bekijken of uw softwarepakket hierop is aangesloten: peppolautoriteit.nl.

Maakt u geen gebruik van een eigen boekhoudpakket, dan bestaan er via marktpartijen portalen die u toegang geven tot het (Peppol)netwerk dat eenvoudige uitwisseling van e-facturen mogelijk maakt.

U kunt de e-factuur via het Peppol-netwerk naar de gemeente Nunspeet sturen op basis van één van de volgende nummers:
OIN: 00000001001831185000
KVK: 52584372
BTW NR:  NL001831185B02

Het sturen van een e-factuur heeft bij ons de voorkeur, maar het blijft mogelijk om ook via e-mail en per post een factuur te sturen. Via e-mail kan de factuur als pdf worden gestuurd naar crediteuren@nunspeet.nl.

Meer informatie

De medewerkers van de gemeente zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden. Neem contact op via e-mail administratie@nunspeet.nl of telefoon (0341) 25 99 11.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)