Hulp voor ondernemers

Lees meer over subsidiemogelijkheden, financiële ondersteuning en de hulp bij het verder ontwikkelen van uw bedrijf.

Accountmanager bedrijven

Onze accountmanagers bedrijven geven advies over het starten van een bedrijf, het aanvragen van subsidie of over bedrijfslocaties. U kunt bij hen terecht met vragen, wensen en klachten over ondernemen in Nunspeet.

Hebt u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met

Jobcoach

De gemeente Nunspeet wil de kansen op de arbeidsmarkt vergroten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De jobcoach is het aanspreekpunt voor het bedrijfsleven voor arbeidsbemiddeling. Hij adviseert bedrijven en organisaties en informeert naar de wensen en behoeften van (potentiële) werkgevers.

Daarnaast legt en onderhoudt de jobcoach contacten met bedrijven in de gemeente met als doel het binnenhalen van vacatures waar uitkeringsgerechtigden direct geplaatst kunnen worden.

Heeft u een vacature, stageplek of leerwerkplek? Of wilt u weten wat de gemeente voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Freddy Smit, via (0341) 25 99 11, 06 55 71 43 83 of per e-mail f.smit@nunspeet.nl.

Bbz-consulent (bijstand zelfstandigen)

De gemeente Nunspeet kan zelfstandig ondernemers in (tijdelijke) financiële problemen ondersteunen. U leest meer hierover op de pagina bijstand voor zelfstandigen en IOAZ (Besluit bijstandverlening zelfstandigen en Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). Op de website 155.nl kunt u eenvoudig een scan uitvoeren om te zien of u tot de doelgroep behoort voor een sociale ondernemersregeling.

De Bbz-consulent is iemand binnen de gemeente die u helpt met vragen over bedrijfsvoering, bedrijfsbeëindiging en schuldsanering. Voor meer informatie en (hulp)vragen over uw financiële situatie kunt u contact opnemen via (0341) 25 99 11 of e-mail naar: bbz@nunspeet.nl.

Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle helpt bedrijven in de regio Zwolle (waaronder Nunspeet) innoveren, vernieuwend te ondernemen en met internationaal zakendoen. Ze geven onafhankelijk, kosteloos en praktisch advies over het op de markt brengen van vernieuwende producten, diensten en processen. Ga voor meer informatie naar: kennispoortregiozwolle.nl.

Upgrade Jezelf

Upgrade Jezelf helpt werkgevers te investeren in (toekomstige) werknemers en ZZP’ers in zichzelf. Naast inspirerende verhalen, handige tools  en een netwerk van specialisten biedt Upgrade Jezelf een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle; een fonds voor de cofinanciering van vakinhoudelijke, functiegerichte of transitieopgaven gerichte her-, bij- en omscholing van (potentiële) werknemers.

Ben je werkgever en wil je tot 50% cofinanciering van het Ontwikkelfonds direct aanvragen? Bekijk snel de criteria voor het succesvol indienen van een aanvraag en vraag aan via dit aanvraagformulier Ontwikkelfonds Upgrade Jezelf. Meer informatie is te vinden via Upgradejezelf.nl.

De Startversneller

Het programma van De Startversneller is er voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen (max. 5 jaar). Voorwaarde is dat het bedrijf gevestigd is of wordt in de provincie Gelderland. Starters kunnen een voucher van maximaal 1.000 euro aanvragen voor coaching en eventueel nog een extra voucher voor een gerichte opleiding. Meer informatie kunt u vinden op de website destartversneller.nl en in deze infographic (pdf, 3.23 MB).

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

De RVO is er voor ondernemers die werken aan een duurzame en economische sterke samenleving. In hun subsidie- en financieringswijzer kunt u nagaan of er financiële ondersteuning voor uw plannen is. Kijk op RVO.nl, geef aan wie u bent en wat u zoekt en u krijgt een overzicht met regelingen op maat.

Ondernemersplein

Op de website van het ondernemersplein vindt u gebundeld subsidies en regelingen van het Rijk, de EU en uw provincie. Zoekt u een subsidie of regeling voor uw bedrijf. In de subsidiewijzer vindt u subsidies, financiële regelingen en fiscale voordelen. Meer informatie vindt u op: Ondernemersplein.kvk.nl.