Hulp voor startende ondernemers

Verschillende instanties kunnen u ondersteunen bij het starten als zelfstandig ondernemer.

Ondernemersplein

Vind informatie en advies van de overheid voor ondernemers door KVK, Belastingdienst, RVO, CBS, UWV en andere overheidsorganisaties op ondernemersplein.kvk.nl.

De Startversneller

De Startversneller is een initiatief van de Provincie Gelderland, waarmee starters een duwtje in de rug kunnen krijgen. Er zijn vouchers te verkrijgen van max. € 1.000,– die besteed kunnen worden aan een coach- en opleidingstraject. Denk daarbij aan ondersteuning bij het opbouwen van een netwerk, een trainingsprogramma om ondernemersvaardigheden te verbeteren, een adviespool waar specifieke vragen kunnen worden gesteld aan specialisten met verschillende kennisgebieden of de toegang tot microkrediet. Meer informatie over De Startversneller vindt u op destartversneller.nl.

Starterscollectief Veluwe

Het Starterscollectief brengen ondernemers (die maximaal vijf jaar geleden een bedrijf gestart zijn) bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen. Er vinden maandelijks bijeenkomsten plaats op verschillende locaties in de regio met als thema’s: werven van klanten, gebruik van social media, financiering, marketing, succesvol netwerken en meer. Tijdens deze avonden geven deskundigen waardevolle adviezen uit hun eigen praktijk. Verder wordt elk voorjaar een interessante Startersdag georganiseerd. Juist het delen van tips en ervaringen met andere starters zorgt ervoor dat men met nieuwe ideeën verder kan met de groei van het eigen bedrijf. Meer informatie is te vinden op starterscollectiefveluwe.nl.

Startersloket

Via het Startersloket kun je je vragen stellen op welk gebied dan ook. Achter de schermen zorgen wij dat jouw vraag terecht komt bij een aangesloten expert. Via ons netwerk hebben we op iedere vraag een antwoord.

Kennispoort Regio Zwolle

Inwoners uit de Regio Zwolle die een bedrijf willen starten, kunnen ondersteuning krijgen bij het starten van een bedrijf, het schrijven van een ondernemingsplan of het regelen van financiering voor een bedrijf of idee. Meer informatie over Kennispoort: kennispoortregiozwolle.nl.

Starten als zelfstandige vanuit een uitkering

Wilt u een bedrijf opstarten terwijl u een gemeentelijke uitkering ontvangt? Neem dan contact met team Sociaal van de gemeente via bbz@nunspeet.nl.

Ontvangt u een WW-uitkering van UWV? Kijk dan voor meer informatie op: UWV.nl.

Meer informatie

Hebt u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op Bep Franken, via  (0341) 25 99 11, 06 36 08 01 03 of per e-mail l.franken@nunspeet.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)