• Op 13 mei (Hemelvaartsdag) en 14 mei zijn gemeentehuis en -werf gesloten 

Paspoort, ID-kaart, rijbewijs kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs, meldt u dit bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak.

Wat u moet weten

Nadat wij uw document als 'vermist' hebben geregistreerd, is het document niet meer geldig. Vervolgens kunt u een nieuw document aanvragen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten mee. Voor het aanvragen van een nieuw document gelden de standaard kosten. U betaalt geen kosten voor de vermissing.

Let op: uw nieuwe document heeft een nieuw documentnummer en een nieuwe einddatum.

Paspoort of ID-kaart kwijt in het buitenland

Als u uw paspoort of ID-kaart kwijtraakt in het buitenland, moet u aangifte van vermissing doen bij de plaatselijke politie. U krijgt een aangiftebewijs mee. Met dit aangiftebewijs kunt u een nieuw paspoort of ID-kaart aanvragen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat. De adressen vindt u op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisdocument teruggevonden

Als uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs na vermissing terug wordt gevonden en ingeleverd bij de gemeente, dan nemen wij het document in.

U kunt uw paspoort helaas niet terugkrijgen als iemand het vindt en bij de gemeente of de politie afgeeft. Vanwege de veiligheid is dit paspoort niet meer geldig. Het enige wat u kunt doen is een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen.

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur