Het gemeentehuis en de -werf zijn gesloten op maandag 29 mei a.s. (tweede pinksterdag).

Paspoort, ID-kaart, rijbewijs kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs meldt u dit bij de gemeente.

Paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen

Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren of is deze gestolen? U kunt dan een verklaring van verlies of diefstal tekenen bij de gemeente. Dit kan met behulp van DigiD ook online.

U hoeft niet meer eerst aangifte te doen bij de politie. Wilt u een nieuw reisdocument aanvragen? Dan moet u daarvoor nog wel een afspraak maken.

Let op: het doorgeven van de vermissing van uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart kan niet worden teruggedraaid. Dit betekent dat wanneer u het document als vermist hebt opgegeven, deze direct ongeldig is.

Heeft u geen DigiD? Maak dan een afspraak maken. U kunt dan gelijk een nieuw document aanvragen.

Kosten

Doorgeven van vermissing  van een paspoort of identiteitskaart is gratis.

Document ongeldig

Heeft u een paspoort of identiteitskaart als vermist opgegeven? Dan is het paspoort of de identiteitskaart niet meer geldig.

Als u het reisdocument terugvindt, levert u dit in bij de gemeente. 

Meer informatie

Rijbewijs kwijt of gestolen

  1. Wanneer uw (Nederlands) rijbewijs kwijt is of gestolen, dan moet u zelf een melding doen (DigiD) bij de RDW via RDW.nl. Zodra u de melding heeft gedaan is het rijbewijs direct ongeldig. Nadat de melding is geregistreerd stuurt de RDW u een schriftelijke bevestiging.
  2. Let op: er moet bij de gemeente altijd nog wel een aangifte van vermissing worden opgemaakt en nog een aanvraag voor een nieuw rijbewijs worden gedaan.

Contact