Collectevergunning aanvragen

Wilt u geld inzamelen voor uw organisatie door te collecteren, het verkopen van artikelen of het organiseren van een loterij? Vraag dan een vergunning aan voor een collecte, donateursactie of loterij.

Wat u moet weten

Collectevergunning

  • U vraagt een collectevergunning aan als u geld wilt inzamelen door te collecteren. U verkoopt hierbij geen artikelen
  • Kijk eerst op het landelijk en gemeentelijk collecterooster. U ziet hier wanneer er landelijke- en aanvullend gemeentelijke collectes zijn gepland. U kunt uw collecte organiseren in de vrije periodes (gemeentelijk collecterooster)
  • Uit uw aanvraag moet blijken hoe u borgt dat al het ontvangen geld bij het goede doel terecht komt
  • Bent u priv├ępersoon en organiseert u een actie voor een goed doel? Dan moet u bij uw aanvraag een akkoordverklaring van het goede doel meesturen of meenemen naar de gemeente
  • De instelling of stichting moet het CBF-keurmerk bezitten en/of het moet gaan om een plaatselijk actieve instelling/stichting
  • U moet uw aanvraag tenminste 4 weken van te voren indienen

Loterijvergunning

U vraagt een loterijvergunning aan als u geld wilt inzamelen door het organiseren van een loterij.

Aanvragen

U kunt een collectevergunning aanvragen door het formulier collectevergunning in te vullen en ondertekend per post te sturen naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79
8070 AB Nunspeet

Verantwoording opbrengst

Wanneer uw collecteperiode voorbij is vult u het formulier verantwoording opbrengst collecte in en stuurt u deze ondertekend per post naar de gemeente.

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur