Klein evenement melden

Vergunningsaanvraag of melding van uw evenement voldoende?

Organiseert u een evenement met maximaal 250 bezoekers, zoals bijvoorbeeld een barbecue of kleinschalige schuurverkoop? Dan meldt u dit minimaal 3 weken van tevoren bij de gemeente. Wanneer u na 8 werkdagen geen bericht heeft ontvangen kan het evenement doorgaan.

Voorwaarden

  • Er komen niet meer dan 250 personen
  • Het evenement vindt plaats tussen 8:00 en 23:00 uur en duurt 1 dag
  • Niet langer dan tot 23:00 uur wordt muziek ten gehore gebracht
  • Het evenement vormt geen belemmering voor het doorgaand verkeer en hulpdiensten
  • Slechts kleine objecten worden geplaatst met een oppervlakte van minder dan 10 m2 per object en niet meer dan drie objecten per evenement
  • Er is een organisator bij het evenement aanwezig en hij/zij informeert eventuele omwonenden minstens een week van te voren over het evenement

Voldoet u niet?

Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden? Of bent u hier niet zeker van? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning nodig. U kunt met ons bellen voor advies via telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Vergunningcheck

Weet u niet zeker of het evenement dat u wilt organiseren, vergunning- of meldingsplicht is, doe dan de Vergunningencheck voor wandel-, fiets- of toertochten met motorvoertuigen) of de Vergunningencheck voor overige evenementen.

Melden

U meldt het evenement 3 weken van te voren bij de gemeente. 

U kunt het evenement schriftelijk melden door het meldingsformulier klein evenement (pdf, 156.83 KB) in te vullen en per post te versturen.

Bijzonderheden

Voor het organiseren van evenementen gelden de regels volgens het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen.

Kijk voor meer handige informatie op de website brandweer.nl.

Wet Natuurbescherming: vergunning of ontheffing

Als u een buitenevenement organiseert heeft u mogelijk een vergunning of ontheffing nodig op grond van de Wet natuurbescherming. De wet beschermt Nederlandse natuurgebieden en planten- en diersoorten. Ook de uitstoot van stikstof is van belang. Kijk voor meer informatie de website Gelderland.nl.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het doen van een melding.