Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Verhuizen vanuit het buitenland

Komt u uit het buitenland en gaat u zich vestigen in Nunspeet? Dan moet u zich (samen met uw eventuele gezinsleden) binnen 5 dagen na aankomst melden bij de gemeente. U kunt een afspraak inplannen door te bellen naar het telefoonnummer (0341) 25 99 11.

Let op: de datum van aangifte is de datum van inschrijving.

Uw inschrijving kan tot een maand in beslag nemen. Als uw inschrijving is voltooid ontvangt u hiervan bericht. Hierop moet u wachten om bijvoorbeeld een paspoort aan te vragen of uw buitenlandse rijbewijs om te wisselen.

Wat u moet weten

Uw verblijf in Nederland moet rechtmatig zijn, dit betekent dat u:

  • Of de Nederlandse nationaliteit heeft.
  • Of de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie heeft.
  • Of een geldige verblijfsvergunning heeft.

Bent u binnen een half jaar langer dan 90 dagen achter elkaar in Nederland? Dan kunt u een verblijfsvergunning aanvragen. Deze vraagt u aan bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

Meenemen

Wat neemt u mee wanneer u uw verhuizing gaat doorgeven:

  • al uw identiteitsbewijzen (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) waarvan ten minste één geldig is;
  • een reisdocument of ander document waaruit uw nationaliteit blijkt;
  • als u uit Caribisch Nederland (de landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius) komt: een bewijs van uitschrijving;
  • originele gelegaliseerde en vertaalde buitenlandse documenten van uzelf en van uw kinderen, zoals geboorte-, huwelijks- of echtscheidingsakten;
  • een ingevuld formulier verklaring hoofdbewoner indien nodig.

Kosten

Aan het melden van uw vestiging uit het buitenland zijn geen kosten verbonden.

Stappenplan remigreren

Woont u in het buitenland en wilt u terugverhuizen naar Nederland? Bekijk wat u allemaal moet regelen vóór en na uw remigratie naar Nederland op Nederlandwereldwijd.nl.

Legaliseren buitenlandse documenten

U kunt uw buitenlandse document in bijna alle gevallen laten legaliseren voor gebruik in Nederland. Meestal gebeurt dat in het land waar het document vandaan komt. Lees meer hierover op Nederlandwereldwijd.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)