Geweld en mishandeling

Heeft u te maken met huiselijk geweld? Of kent u iemand die hieronder lijdt? Of vermoedt u huiselijk geweld en maakt u zich zorgen? Bij Veilig Thuis kunt u terecht voor advies of om huiselijk geweld te melden.

Heeft u te maken gehad met seksueel geweld? Wacht niet, en neem contact op met het Centrum Seksueel Geweld.  

Direct hulp nodig? Bel de Politie op 112.

Van huiselijk geweld of kindermishandeling naar Veilig Thuis

Wat u moet weten

Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking is ooit slachtoffer geweest van enige vorm van fysiek, seksueel of psychisch geweld in huiselijke kring. Huiselijk geweld kan op allerlei momenten in het leven voorkomen, bijvoorbeeld in de vorm van kindermishandeling, (ex-)partnergeweld, ouderenmishandeling, loverboyproblematiek, seksueel geweld of eergerelateerd geweld.

Veilig Thuis Noord-Oost Gelderland is het advies- en meldpunt voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Je kunt er terecht als je hulp zoekt, je zorgen maakt over iemand anders of als professional. Veilig Thuis zet zich in voor een prettige en veilige thuissituatie voor iedereen. Samen wordt gewerkt aan een prettige thuissituatie waar veiligheid voorop staat.

Maak je je zorgen of heb je vragen?

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via telefoonnummer (0800) 20 00.

Kijk op Veilig Thuis voor advies, hulp en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling.

Centrum Seksueel Geweld

Wat u moet weten

Iedereen kan slachtoffer worden van een aanranding of verkrachting. Meemaken van seksueel geweld is heel aangrijpend. Het is belangrijk dat er snel hulp beschikbaar is voor het slachtoffer.

Het Centrum Seksueel Geweld biedt in een veilige omgeving zo snel mogelijk hulp aan slachtoffers van recent seksueel geweld. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, politie én andere hulpverleners samen om het slachteroffer de juiste zorg te geven.

Contact

Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 bereikbaar via telefoonnummer (0800) 01 88.

Meer informatie op de website Centrum Seksueel Geweld.

Contact