Tegeltaxi maakt vergroenen tuin gemakkelijker

De gemeente Nunspeet stimuleert haar inwoners om hun tuin groener en klimaatbestendig te maken. Om het vervangen van tegels voor groen makkelijker te maken, start de gemeente met de tegeltaxi.

Tegeltaxi stenen

De tegeltaxi haalt gratis tegels op bij inwoners die hun tuin vergroenen. Dit gebeurt op vaste momenten en alleen op aanvraag.
Het vergroenen van de tuin heeft veel voordelen. Planten en bomen maken een tuin koeler tijdens warme zomers. Ook zorgt groen in de tuin voor een natuurlijke waterafvoer. Dat helpt wateroverlast voorkomen na een enorme stortbui. Daarnaast heeft een groene tuin een gunstig effect op onze gezondheid en draagt het bij aan de biodiversiteit.

Voorwaarden

De ‘Tegeltaxi’ is een gratis ophaalservice die tegels ophaalt die inwoners zelf uit hun tuin verwijderen. Het gaat om halve/hele tegels, betonstraatstenen en klinkers. Een belangrijke voorwaarde is dat inwoners de oude tegels vervangen voor waterdoorlatend groen (zoals planten en/of bomen). Indien achteraf blijkt dat niet aan de voorwaarde is voldaan, brengt de gemeente de ophaal- en stortkosten bij de inwoner in rekening.

Subsidie voor tuin beschikbaar

Naast de tegeltaxi maakt ook de Stimuleringsregeling het vergroenen van de tuin aantrekkelijker. Er zijn zes maatregelen waarvoor inwoners subsidie kunnen aanvragen. Van het verwijde-ren van bestrating tot het planten van een boom. Op de website van hét duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet is alle informatie over de Stimuleringsregeling te vinden:

Meer informatie en aanvragen

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de tegeltaxi op www.nunspeet.nl/tegeltaxi.

 

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)