Update werkzaamheden stationsomgeving 19-25 februari

Werkzaamheden F.A. Molijnlaan en gewijzigde verkeerssituatie.

In de komende week wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe aansluiting van de Stationslaan op de stationsomgeving. Vanaf maandag 19 februari is de hele Stationslaan weer te gebruiken voor het doorgaande verkeer. Hiermee is het centrum ook vanuit het zuiden weer bereikbaar. Aansluitend wordt er gewerkt aan het laatste stukje F.A. Molijnlaan.

Van maandag 19 februari tot en met zondag 25 februari (week 8) is de aansluiting F.A. Molijnlaan op de (voormalige) Stationslaan afgesloten. In deze week wordt het laatste gedeelte van de herinrichting van de F.A. Molijnlaan uitgevoerd. Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan de Elspeterweg, tussen het spoor en rotonde Plesmanlaan. Vanaf maandag 26 februari zijn alle werkzaamheden aan de F.A. Molijnlaan afgerond en is de weg open voor al het verkeer.

Gemotoriseerd verkeer

Er geldt vanuit het zuiden een éénrichtingsverkeer het dorp in. Het verkeer wordt via rotonde Plesmanlaan over het Veluwetransferium geleid, langs het Stationshuisje. Vervolgens geldt er richting het centrum een omleidingsroute via de tijdelijke bypass over de nieuwe ovonde.

Het verkeer vanuit het centrum richting de A28 wordt omgeleid via de Eperweg.
De bewoners en bedrijven in de omgeving van de Plesmanlaan kunnen in deze periode (week 8) het dorp via het zuiden verlaten, via de rotonde Plesmanlaan.

Het station is, komend vanaf het zuiden/Elspeet, bereikbaar door de omleiding naar de F.A. Molijnlaan te volgen via Industrieweg - Kienschulpenweg – Elburgerweg – F.A. Molijnlaan. We adviseren reizigers (komend vanuit het zuiden/Elspeet) de auto te parkeren op het Veluwetransferium en verder te lopen naar het station.

Op zaterdag 24 februari is de Elspeterweg ook afgesloten voor het verkeer. Er geldt dan een omleidingsroute via A28 – Eperweg en vice versa.

Fietsers en voetgangers

Er zijn geen omleidingen voor de fietsers en voetgangers. Zij kunnen gebruik maken van het bestaande fietspad en voetpad.

Buslijnen 111, 112 en 301

De bushaltes aan de F.A. Molijnlaan zijn van 19 februari tot en met 25 februari tijdelijk buiten gebruik. De bussen maken deze week gebruik van de voormalige bushalte aan het Stationsplein.

Voor de meest actuele reisinformatie kunt u gebruik maken van de reisplanner van busvervoerder RRReis: reisinfo.rrreis.nl/nl/rrreis/reisplanner

Bereikbaarheid bedrijven en woningen

Tijdens de werkzaamheden zijn alle bedrijven en woningen bereikbaar.

Voor meer informatie kijk op www.nunspeet.nl/stationsomgeving.  

 

Verkeersstromen Veluwetransferium
Verkeersstromen
Omleidingsroutes

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact