Update werkzaamheden stationsomgeving Nunspeet

Industrieweg deels afgesloten en Elspeterweg twee zaterdagen afgesloten.

De werkzaamheden aan de stationsomgeving liggen op schema. Een periode met afsluitingen en omleidingen is grotendeels voorbij. Alleen de Industrieweg zal nog deels worden afgesloten in verband met de nieuwe aansluiting op de ovonde en de Elspeterweg wordt twee zaterdagen afgesloten.  

Elspeterweg twee zaterdagen afgesloten

Op zaterdag 24 februari en zaterdag 2 maart a.s. is de Elspeterweg vanwege de werkzaamheden nabij de spoorwegovergang afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er geldt dan een omleidingsroute via de A28 – Eperweg. Fietsers en voetgangers kunnen de overweg wel gebruiken, woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Vanaf zaterdagavond 24 februari a.s. is de aansluiting van de F.A. Molijnlaan op de stationsomgeving weer geopend voor het doorgaande verkeer. De Elspeterweg is dan (vanaf zaterdagavond) weer in beide richtingen te gebruiken (uitgezonderd zaterdag 2 maart). De Eperweg vanaf de A28 richting Epe v.v. is dan ook weer geopend.

Aansluiting Industrieweg op ovonde afgesloten

Vanaf maandag 26 februari tot en met vrijdag 15 maart (week 9 t/m week 11) is de aansluiting van de nieuwe ovonde op de Industrieweg afgesloten. Er wordt een gedeelte van de Industrieweg heringericht voor een goede aansluiting op de nieuwe ovonde. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer en fietsers en worden er omleidingsroutes ingesteld. Voor de voetgangers worden er maatregelen getroffen zodat ze veilig langs het werkvak kunnen lopen.

Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de Nijverheidsweg – Harderwijkerweg – Kienschulpenweg en vice versa. Fietsers worden omgeleid via de Nijverheidsweg – Eikbosserweg – Lugtenbergweg en vice versa.

Alle bedrijven blijven bereikbaar via het zuiden (Kienschulpenweg – Industrieweg). Supermarkt Jumbo is alleen bereikbaar vanuit het noorden via een tijdelijke aansluiting op het parkeerterrein (alleen gemotoriseerd verkeer). De inrit aan de Industrieweg is afgesloten.

Vervangen dwarsliggers en bovenleiding

Op zaterdag 2 en zondag  3 maart gaat aannemer Van Hattum en Blankevoort namens ProRail de dwarsliggers tussen het station en de spoorwegovergang bij het Groenelaantje vervangen. Ook wordt de bovenleiding ter hoogte van de spoorwegovergang Elspeterweg vernieuwd. Om het werk in één weekend uit te voeren, werkt ProRail ook ’s nachts door. De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen.  

Er rijden deze dagen geen treinen, maar wel bussen. Wilt u reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op ns.nl of raadpleeg de NS-app voor een reisadvies op maat.

Kijk voor meer informatie op www.nunspeet.nl/stationsomgeving.

Verkeerstromen
Omleidingsroutes

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)