Hulp bij personele en sociale vragen

Hebt u als ondernemer hulp en/of informatie nodig bij vragen op persoonlijk en sociaal gebied? Op deze pagina vindt u informatie over verschillende onderwerpen op dat gebeid. 

Accordion item is ingeklapt

Wanneer u als werkgever een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst neemt, kunt u  mogelijk aanspraak maken op loonkostensubsidie (LKS). Als werkgever betaalt u dan alleen voor iemands ‘loonwaarde’. 

Meer informatie vindt u op de pagina Loonkostensubsidie.

Accordion item is ingeklapt

Als u een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft, heeft uw medewerker misschien extra ondersteuning op de werkplek nodig. Hier kan de gemeente bij ondersteunen in de vorm van een jobcoach. 

Meer informatie vindt u op de pagina Jobcoaching.

Accordion item is ingeklapt

Groei zorgt ervoor dat u beschikt over genoeg goed gekwalificeerde werknemers om uw ambi-ties waar te maken. Ook zorgt groei ervoor dat werknemers hun talenten kunnen benutten en met meer plezier aan het werk blijven. Investeer in de groei van uw team en uw bedrijf. 

Maak gebruik van het ontwikkelfonds van Upgrade jezelf  en ontvang tot wel 50% terugbetaling van kosten voor vakgerelateerde om- en bijscholing. 

Accordion item is ingeklapt

Het werkgeversservicepunt (WSP) adviseert en ondersteunt werkgevers bij uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken. WSP biedt een groot en divers aanbod van personeel, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Bij het WSP kunt u ook terecht met branche specifieke vragen en vragen over subsidies. 

Meer informatie vindt u op de website van het WSP  of neem contact op met de jobcoach  van de gemeente Nunspeet.

Accordion item is ingeklapt

Bij het uitvoeren van opdrachten van de overheid als opdrachtnemer wordt vaak gevraagd om een sociale investering, beter bekend als SROI. SROI is het opnemen van sociale voorwaarden, eisen en/of wensen bij de inkoop van diensten, werken of leveringen. SROI krijgt vorm door bijvoorbeeld het bieden van arbeidsplaatsen, leerwerkplekken en/of stages voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, sociale inkoop of andere activiteiten met maatschappelijke meerwaarde. Het Expertisecentrum SROI adviseert bij de invulling van SROI. 

Meer informatie over SROI en het ESR vindt u op de website van het Werkgeversservicepunt.
 


Accordion item is ingeklapt

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 1 op 7. De kans is groot dat beperkte basisvaardigheden ook bij uw klanten of werknemers een rol spelen. 

Heeft u medewerkers of klanten die moeite hebben met taal, rekenen of digitale vaardigheden? En vraagt u zich af wat u daar als werkgever aan zou kunnen doen? 

Op de website Taal werkt vindt uw downloads en links naar feiten, tips, materialen en inspiratie. 

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het Taalhuis in de bibliotheek 

Accordion item is ingeklapt

Maak uw bedrijf dementievriendelijk! Dementie komt steeds vaker voor. De kans dat u ermee te maken krijgt, ook op uw werk, wordt steeds groter. Hoe reageren u en uw collega’s op een klant met dementie. Door middel van trainingen – zowel online als op locatie – leert u om sig-nalen van dementie te herkennen en hier uw service op aan te passen. 

Meer informatie vindt u op de website Samen dementie vriendelijk.

Bij vragen over dementie kunt u gratis terecht bij de dementiecoaches via de welzijnsorganisaties. Onder andere bijvoorbeeld de dementiecoach van Welzijn Nunspeet.

Accordion item is ingeklapt

Er is veel eenzaamheid in Nederland, bijna de helft van de Nederlanders voelt zich eenzaam. Niet alleen mensen zelf kunnen iets tegen eenzaamheid doen, juist ook bedrijven en organisaties kunnen bijdragen van eenzaamheid. 

Neem een kijkje bij Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid  om te zien wat andere bedrijven doen en hoe uw bedrijf ook kan bijdragen. Of ga langs bij Nunspeet Voor Elkaar

Accordion item is ingeklapt

Een financieel fitte werknemer is productiever en gelukkiger. Geef uw werknemers daarom een helpende hand bij geldzorgen en geldzaken! Hoe? Herken, bespreek en verwijs! Deze website biedt u informatie, handige tips en tools om u daarin te ondersteunen. 

Ook kan het financieel trefpunt hulp bieden.

Accordion item is ingeklapt

Het aantrekken en vasthouden van talentvolle werknemers staat hoog op de agenda van veel werkgevers. Aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg past bij ‘goed werkgeverschap’. Het bespreekbaar maken integreren van deze thematiek is niet vanzelfsprekend. Hoe begint u? 

Kijk voor meer informatie op website  van Stichting Werk en Mantelzorg.