Nunspeet leeft natuurlijk

De gemeente Nunspeet zet zich met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven in voor een duurzame toekomst. Minder energie uit gas en kolen, meer uit zon en wind, minder afval, meer natuur. Om dit te bereiken starten we een langlopende campagne onder het motto Nunspeet leeft natuurlijk. We roepen iedereen op mee te doen. Ik geef door! Jij toch ook?

Wat is Nunspeet leeft natuurlijk?

Onder het motto Nunspeet leeft natuurlijk geeft de gemeente Nunspeet haar duurzaamheidsambitie vorm. Het uitgangspunt voor de gemeentelijke ambitie is 50% reductie van CO2 in 2025 en 100% in 2050. Wanneer ondernemers, inwoners en de maatschappelijke organisaties samenwerken kan deze ambitie gerealiseerd worden. De gemeente zet er dan op in om ook bewoners, recreanten, bedrijven en verenigingen hierbij te betrekken. De gemeente geeft het goede voorbeeld en motiveert, verbindt, faciliteert en investeert tijd en geld. Wil jij je als burger samen met andere actief inzetten voor een duurzame toekomst? Dat kan onder andere door je aan te sluiten bij NunspeetEnergie.nl.

Waarom deze campagne?

Natuurlijk leven in Nunspeet, dat is best logisch. We wonen midden in prachtige natuur met bossen, heide, stuifzand en water. Dat willen we graag zo houden. Daarom geven we graag terug wat we gebruiken. Wat betekent dit? Door verduurzaming van het wonen, leven en werken in Nunspeet, door te delen zetten we in Nunspeet gezamenlijk voor 2050 de CO2 teller op nul. We produceren de energie die we gebruiken duurzaam. Energie uit zon, bodem en wind. Een energieneutraal Nunspeet betekent een frisse toekomst voor onze kinderen.

Meer informatie

Lees meer over duurzaamheid op nunspeetleeftnatuurlijk.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact