Participatieproces verkeersplan IKC Nunspeet Oost

Integraal Kindcentrum (IKC)

De gemeente is bezig met de voorbereidingen van een Integraal Kindcentrum (IKC) aan de Oosteinderweg in Nunspeet. Hierin komt een kinderopvang, buitenschoolse opvang en basisonderwijs. In het IKC gaan De Morgenster (nu aan de Frans Huismanstraat en Lijsterbesweg) en de Petraschool (nu aan de Troelstrastraat) samen verder. De gemeenteraad heeft op 26 januari 2023 met dit plan ingestemd.

Verkeersplan

In de buurt zijn zorgen over het verkeer dat straks van en naar het IKC Nunspeet Oost gaat. Vanwege deze zorgen heeft de gemeenteraad besloten dat er een verkeersplan voor het IKC moet worden opgesteld, inclusief participatie van de buurt. Adviesbureau Sweco stelt het verkeersplan op. Dit plan beschrijft de verkeerskundige uitgangspunten van de nieuwe school, de buitenruimte rond de school en de omgeving.

Bewonersparticipatie

Voor de participatie is een aanpak door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In de proces- en participatieaanpak leest u wat we gaan doen, wat we willen bereiken met de participatie, wie betrokkenen zijn en hoe de participatie eruit gaat zien.

Belangrijke documenten

Velden met een * zijn verplicht.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact