Poort van de Veluwe

Het huidige transferium in Nunspeet ondergaat de komende jaren een enorme upgrade zodat het een gastvrije ontvangstlocatie voor bezoekers aan de Veluwe wordt. En ook een aantrekkelijk gebied voor bewoners en bedrijven in Nunspeet en omgeving.

Een startpunt met allerlei voorzieningen om de Veluwe te ontdekken op een duurzame manier, voor vele gebruikers en voor nu en in de toekomst. De transformatie is een onderdeel van de totale gebiedsontwikkeling rondom het stationsgebied.
Deze ontwikkeling biedt Nunspeet de unieke kans om het huidige transferium naar een Veluwse ontvangstlocatie met de naam ‘Poort van de Veluwe’ te ontwikkelen.
 

Documenten

Er is een Masterplan ontwikkeld dat de denkrichting aangeeft en in het Plandocument een schets van hoe het er mogelijk uit kan komen te zien.

Updates

Update 24 februari 2022

De gemeenteraad van Nunspeet heeft unaniem ingestemd met het Masterplan op voorwaarde dat de afwaardering van de parkeerplaatsen bij de Noorderheide uit het plan gehaald wordt. 

Update 21 januari 2022

Het Masterplan Poost van de Veluwe in Nunspeet heeft een positief advies gekregen van het Regieteam van Veluwe op 1. Nu kan het plan verder uitgewerkt worden en een subsidieaanvraag ingediend worden bij provincie Gelderland.  

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact