Actuele stremmingen

Op bereikbaargelderland.nl ziet u de actuele wegwerkzaamheden en stremmingen.

Sloopwerkzaamheden VVV en voormalig pand Joris

In verband met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de Stationsomgeving is de sloop van het VVV-kantoor en het voormalige pand van Joris gestart. Bij het slopen van het VVV-kantoor worden een paar parkeerplaatsen gebruikt, zodat de aannemer ruimte heeft om te werken. Op deze parkeerplaatsen kan er tijdelijk niet geparkeerd worden. Beide terreinen worden met bouwhekken afgeschermd. Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden eind juni afgerond.

Vanwege de aanpak van de stationsomgeving wordt door aannemer BAM (namens ProRail) onderhoud uitgevoerd aan de spoorwegovergang Elspeterweg in Nunspeet. Dit betekent dat de spoorwegovergang voor al het verkeer is afgesloten van vrijdag 17 juni 23.00 uur tot en met maandag 20 juni 7.00 uur.
 
Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de spoorwegovergang aan het Groenelaantje. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de A28, afrit 15 (Epe/Nunspeet-Oost).
De hulpdiensten en het busvervoer zijn geïnformeerd over de afsluiting. De reizigers van buslijn 112 (Apeldoorn-Nunspeet via Elspeet) hebben enige hinder. Kijk op www.rrreis.nl voor actuele reisinformatie.
 
De bedrijven en bewoners aan de zuidzijde van het spoor blijven via de snelweg A28, afrit 14 (Nunspeet/Elspeet) bereikbaar.

Verkeersplan afsluiting spoorwegovergang Elspeterweg (pdf, 1.68 MB)

 

Saneren terrein voormalige Stroopstok

De voorbereidingen voor de herinrichting van de stationsomgeving zijn in volle gang. Op maandag 16 mei start aannemer Lagemaat met het saneren van het terrein van de voormalige Stroopstok. De werkzaamheden duren naar verwachting zo’n anderhalve week. Onlangs is langs het spoor een laag, zwart scherm aangebracht. Dit is om de hazelworm te beschermen en te voorkomen dat ze over het spoor en naar de te saneren grond gaan.

Start verleggen kabels en leidingen

In week 20 (de week van 16 mei 2022) starten de nutspartijen met het verleggen van de kabels en leidingen. Deze worden gefaseerd verlegd om ruimte te maken voor de twee tunnels en de nieuwe inrichting van het gebied. De aannemer start aan de zuidzijde van het spoor op het Veluwetransferium. Daarna gaat de aannemer naar de noordzijde van het spoor. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het einde van het jaar. In deze periode kunt u enige verkeershinder ondervinden. De rijbaan voor het doorgaande verkeer is altijd open.

Vanwege het verleggen van de kabels en leidingen wordt de mindervalidenroute van station naar het centrum tijdelijk aangepast (in overleg met de Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid).

Hieronder ziet u de nieuwe, tijdelijke route.

Werkzaamheden fietspaden Hoogwoldepad en Gerard Vethlaan

De werkzaamheden aan het fietspad Lagerwey Bospad zijn voltooid en dit fietspad is weer in gebruik. Vanaf dinsdag 19 april aanstaande starten de werkzaamheden aan de fietspaden Hoogwoldepad en Gerard Vethlaan. Hiervoor worden beide fietspaden tijdelijk afgesloten. De bestaande asfaltverharding wordt opgebroken en begin mei wordt de betonverharding aangebracht. Naar verwachting zijn beide fietspaden medio juni weer klaar voor gebruik. Daarmee zijn dit jaar drie recreatieve fietspaden opgeknapt en weer klaar voor toekomstig gebruik.

Contact