• Op 13 mei (Hemelvaartsdag) en 14 mei zijn gemeentehuis en -werf gesloten 

Toekomstbestendig Wonen lening

De gemeente Nunspeet biedt inwoners die hun woning willen voorbereiden op de toekomst ondersteuning met de Toekomstbestendig Wonen Lening. De lening vervangt de Duurzaamheidslening die sinds 2014 werd ingezet. Het verschil zit m.n. in een breder pakket aan maatregelen dat in aanmerking komt voor de lening en de verschillende leenvormen, consumptief en hypothecair tot een bedrag van € 50.000.

Wat u moet weten

Met de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’ kunnen woningeigenaren tegen aantrekkelijke voorwaarden geld lenen om hun woning te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld uw woning isoleren, zonnepanelen aanbrengen, uw badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. De gemeente wil zo positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen. Een belangrijke voorwaarde is dat met de verbetering minimaal één duurzaamheidsmaatregel genomen wordt. Lees voor dat u aanvraagt de verordening Toekomstbestendig Wonen goed door.

Aanvragen

  • Stuur uw ondertekende aanvraagformulier Toekomstbestendig Wonen lening (pdf, 175.83 KB) met de benodigde bijlagen naar de gemeente Nunspeet
  • De gemeente beoordeelt vervolgens aan de hand van uw gegevens of u voldoet aan de voorwaarden
  • Daarna ontvangt u het aanvraagformulier van SVn
  • SVn stuurt u een offerte voor de lening

Lees meer op over de duurzaamheidslening op nunspeetleeftnatuurlijk.nl.

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur