Toekomstbestendig Wonen lening

De gemeente Nunspeet biedt inwoners die hun woning willen voorbereiden op de toekomst ondersteuning met de Toekomstbestendig Wonen Lening.

Heeft u een huurwoning? Dan is er voor u de duurzaamheidslening.

De Toekomstbestendig Wonen Lening is er voor de eigen woning van inwoners en voor Verenigingen van Eigenaren (VvE), wanneer het de gemeenschappelijke voorzieningen van de VvE betreft.

Accordion item is ingeklapt

De gemeente Nunspeet biedt inwoners die hun eigen woning willen voorbereiden op de toekomst ondersteuning met de Toekomstbestendig Wonen Lening. De lening maakt een breed pakket aan maatregelen mogelijk. Naast verduurzamen gaat het ook om het levensloopbestendig maken van de woning en het verwijderen van asbest.  De Toekomstbestendig Wonen Lening kent verschillende leenvormen; consumptief en hypothecair tot een bedrag van € 50.000,–. Bent u 58 jaar of ouder dan is ook de Verzilverlening een optie. In bijzondere gevallen is de Maatwerklening mogelijk een oplossing.

Heeft u een  maximaal verzamelinkomen van €60.000? Dan is het mogelijk tegen 0% rente te lenen. Deze lening, de Energiebespaarlening, loopt via het warmtefonds.

Wat u moet weten

Met de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’ kunnen woningeigenaren tegen aantrekkelijke voorwaarden geld lenen om hun woning te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld uw woning isoleren, zonnepanelen aanbrengen, uw badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. De gemeente wil zo positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen. Een belangrijke voorwaarde is dat met de verbetering minimaal één duurzaamheidsmaatregel (pdf, 99.57 KB) genomen wordt. Lees voor dat u aanvraagt de Verordening Toekomstbestendig Wonen Nunspeet goed door (te vinden op overheid.nl).

Aanvragen

Vul het digitale aanvraagformulier in of geef uw ingevulde en ondertekende aanvraagformulier Toekomstbestendig Wonen lening (pdf, 175.83 KB) met bijbehorende bijlagen af aan de balie van het gemeentehuis of stuur dit per post naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79      
8070 AB Nunspeet

De gemeente beoordeelt vervolgens aan de hand van uw gegevens of u voldoet aan de voorwaarden. Daarna ontvangt u het aanvraagformulier van SVn. SVn stuurt u een offerte voor de lening.

Accordion item is ingeklapt

De Toekomstbestendig Wonen Lening VvE is een lening met lage rente voor investeringen in de gemeenschappelijke voorzieningen van een VvE. De lening is voor duurzame investeringen en renovatie. Voor de eigen woning is er de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening Nunspeet’ .

Wat u moet weten

Met de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening VvE Nunspeet’ kunnen bewoners van een VvE tegen aantrekkelijke voorwaarden geld lenen om de gemeenschappelijke voorzieningen van de VvE te verduurzamen en te renoveren.
U kunt bijvoorbeeld de schil isoleren, gezamenlijk zonnepanelen aanbrengen en of de collectieve warmtevoorziening verduurzamen. Daarnaast komen ook renovatie en asbestsanering in aanmerking. De gemeente wil zo positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van onze leefomgeving.
Een belangrijke voorwaarde is dat met de verbeteringen minimaal één duurzaamheidsmaatregel (pdf, 184.84 KB) genomen wordt. Lees voor dat u aanvraagt de Verordening Toekomstbestendig Wonen VvE Nunspeet goed door (te vinden op overheid.nl).

Aanvragen

Vul het digitale aanvraagformulier in of geef uw ingevulde en ondertekende aanvraagformulier Toekomstbestendig Wonen lening VvE (pdf, 176.49 KB)  met bijbehorende bijlagen af aan de balie van het gemeentehuis of stuur dit per post naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79      
8070 AB Nunspeet

De gemeente beoordeelt aan de hand van uw gegevens of u voldoet aan de voorwaarden van de verordening. Bij goedkeuring ontvangt u een toewijzingsbrief, waarmee u de lening daadwerkelijk bij SVn kunt aanvragen. SVn beoordeelt de aanvraag financieel en stuurt u een offerte voor de lening. Daarna besluit al of niet gebruik te maken van het aanbod.

Lees meer over de toekomstbestendig wonen lening op nunspeetleeftnatuurlijk.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact