Weekmarkt

Wanneer: elke donderdagmorgen van 08.00 tot 13.00 uur. De Nunspeetse weekmarkt wordt gehouden op het marktplein (voor het gemeentehuis in Nunspeet) en de aanliggende straten.

Heeft u als weekmarktondernemer vragen over de weekmarkt, neem dan contact op met de marktmeester via (0341) 25 99 11.

Wat u moet weten

De warenmarkt van Nunspeet staat al jaren bekend als een van de mooiste en leukste markten van de regio. Het hele jaar kunt u genieten van de mooie aanbiedingen die de 50 marktkooplieden te bieden hebben. U kunt er werkelijk alles vinden! Brood en banket, kleding en –accessoires, kleding- en interieurstoffen, groente/fruit, vlees, kaas, vis, rijwielartikelen, telefoonaccessoires, lederwaren en reisartikelen, bloemen en allerlei lekkernijen.

Elke donderdagochtend kun u er terecht van 08.00 tot 13.00 uur op het marktplein in Nunspeet voor het gemeentehuis (adres: Markt 1). Het is absoluut de moeite waard om een bezoek aan het dorpscentrum van Nunspeet te combineren met een rondwandeling over deze grote warenmarkt. Bovendien zijn er in Nunspeet veel plaatsen om gratis te parkeren.

Meer informatie staat in het Marktreglement gemeente Nunspeet (te vinden op overheid.nl).

De marktdag van de marktmeester

Op donderdagmorgen is marktmeester Wim Boonen vóór 05.30 uur aanwezig op de markt in Nunspeet. Op dat moment is de marktkraamopbouwer al bezig en zijn meestal al drie marktkooplieden aan het uitpakken. Na het (handmatig) laten zakken van de pollers (verkeerspaaltjes) en het openen van de stroomkasten loopt Wim bij de marktlieden langs. Rond 6.15 uur is een kwart van de marktkooplieden aanwezig, een uur later staat bijna iedereen op zijn plaats en komen de eerste klanten al de markt op. Om 7.30 uur is alles gereed. Gedurende de markt loopt de marktmeester een aantal rondes over de markt en staat hij mensen te woord die vragen hebben. Met de marktkooplieden maak hij een praatje en inventariseert hij of hij nog iets voor ze kan betekenen.

Om 12.30 uur (oude eindtijd markt) begint de afbouw van de markt en rijden de marktlieden weer huiswaarts. Dan zit de taak van Wim er weer op. De collega’s van de buitendienst maken het plein schoon en de dag erop worden de boombakken weer teruggeplaatst op het plein.

Met een aantal collega’s van de gemeente heeft marktmeester Wim regelmatig contact over de indeling van de markt en kwesties die er spelen. Ook is er zo nu en dan wisseling van marktkooplieden en dan kan hij met zijn collega’s op zoek naar nieuwe marktkooplieden.

Eén keer in het kwartaal op een donderdag, vergadert de marktcommissie over actuele zaken die spelen op de weekmarkt in Nunspeet. De marktcommissie bestaat uit vijf marktkoopmannen, de marktmeester en de burgemeester en/of een wethouder.

Ook is er een reclamecommissie die voor de weekmarkt leuke activiteiten organiseert.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact