Trouwambtenaren

De Nunspeetse trouwambtenaren stellen zichzelf voor:

Gerrit Wagensveld

In mijn werk ben ik gewend om directief te zijn, om dingen te regelen en om zaken te organiseren. Bij het voltrekken van een huwelijk stel ik mij in dienst van het bruidspaar (jullie). Het is jullie dag, jullie moment, jullie begin van een nieuwe levensfase en ik mag daar dan als trouwambtenaar een kleine - maar wel belangrijke - bijdrage aan leveren.

Ik kijk uit naar de persoonlijke gesprekken met het bruidspaar, de spanning en de uitdaging die dit voor mij gaat opleveren. Graag zou ik van alles willen weten. De antwoorden die ik zal krijgen op mijn vragen, de wensen die het bruidspaar heeft, de grappige of verdrietige anekdotes die voorbijkomen. Misschien een vrolijke maar ook een serieuze noot die de revue mogen passeren, daar zal ik mij op storten om een passende huwelijksspeech te maken en op die manier een aanvulling te zijn op jullie bijzondere dag. De speech zal de ceremonie persoonlijk maken en de gasten die aanwezig zijn meenemen bij de start van jullie levensreis.

Ieder mens is uniek, ieder paar is uniek en van iedere huwelijksvoltrekking zal ik trachten iets unieks te maken. Ik ben erg benieuwd naar de vrijheid die ik krijg. Of ik datgene dat ik “tussen de regels door hoor”, goed zou kunnen gebruiken. Voor verrassingen kom je bij mij niet te staan, maar mocht er iets verrassends zijn, dan is het altijd positief en waarschijnlijk met een toefje humor. Want ook dat is het huwelijk, dat van een lach en een traan, maar laten we met een lach beginnen.

Ik kijk naar jullie uit.

Reinolda de Bruin

Lief bruidspaar,

Jullie gaan trouwen! Wat prachtig! Wat zou ik het heerlijk, maar ook een eer vinden om jullie trouwambtenaar te mogen zijn!

Mijn naam is Reinolda de Bruin, ik ben getrouwd en moeder van twee dochters. Mijn passie is schilderen en ik vind het heerlijk om te koken/bakken voor gasten en ze zo in de watten te leggen. Ik ben een puur, creatief, positief, liefdevol en oprecht mens, die graag op zoek gaat naar datgene wat de ander zo mooi en uniek maakt. Deze creativiteit en dienstbaarheid komt zeker tot uiting in mijn werk als trouwambtenaar!

Als jullie trouwambtenaar spreken we een paar weken voor dè datum samen af en leren we elkaar zo beter kennen. Ik luister naar wat jullie zeggen over elkaar en over de liefde en jullie verwachtingen, maar ik luister ook naar datgene wat jullie niet zeggen. Zo schrijf ik een op maat gemaakte persoonlijke toespraak met een gezellige warme sfeer, waar ruimte is voor een lach en een traan met volop mogelijkheden voor jullie ideeën.  

Het is jullie dag samen met allen die jullie lief zijn. Zo zal het ook voelen. Jullie zullen terugkijken op een waardevolle trouwplechtigheid.

‘Do all things with love!”

Ruud Nieuwenburg

Mijn naam is Ruud Nieuwenburg,

Ik ben geboren in Breda, opgegroeid in Voorburg en tenslotte terechtgekomen in Harderwijk. Je kunt zeggen dat ik de gezelligheid van Brabant, de nuchterheid van het westen en de rust van de Veluwe in mij meedraag. Mijn beroep is docent. Ik leer buitenlanders Nederlands. Het aardige daarvan is dat ik met veel mensen uit verschillende culturen te maken heb gehad. Ieder mens met een eigen verhaal en een eigen geschiedenis. Dat vraagt een luisterend oor en inlevingsvermogen, zodat ik iedere cursist een gevoel van vertrouwen en veiligheid kan geven.

Mijn persoonlijkheid en beroep neem ik mee in mijn functie als trouwambtenaar. In het voorgesprek met jullie gaan we samen aan de slag om een invulling te geven aan het moment in de trouwzaal. Mijn taak is jullie wensen te vertalen naar een mooi begin van jullie dag! Spelen met taal is mijn hobby. Dat komt goed van pas in een leslokaal, maar zeker ook bij een huwelijksvoltrekking. Ik houd van een grap, maar van een mooie zin kan ik ook genieten. Natuurlijk krijgt het plechtige gedeelte ook een passende plaats. Laten we er samen een mooi verhaal van maken!

Ik kijk er naar uit!

Willie Elhorst

Lief bruidspaar,

Jullie gaan trouwen, van harte gefeliciteerd! Misschien word ik wel jullie trouwambtenaar.

Mijn naam is Willie Elhorst - Hanekamp. Al jaren had ik de wens om trouwambtenaar te worden en sinds dit jaar (2022) mag ik mij zo noemen. Hoe mooi is het om op de mooiste dag in het leven van een bruidspaar een steentje bij te dragen.

Betrokken, positief, vrolijk, respectvol en humor zijn woorden die mij kenmerken. Ook serieuze zaken ga ik niet uit de weg. Deze kenmerken kan ik goed inzetten in mijn functie als BABS. Kort voor ons gesprek zal ik jullie een lijst met vragen sturen ter beantwoording, zodat we voorbereid het gesprek in kunnen gaan. Tijdens ons persoonlijke kennismaking bespreken we jullie wensen voor de invulling van de ceremonie. Op basis van jullie verhaal zal ik een mooie speech maken, helemaal op jullie gericht zodat jullie trouwdag een mooie herinnering wordt.

Ik hoop jullie te zien op jullie trouwdag en ik wens jullie veel plezier met de voorbereidingen voor jullie huwelijk!

Groet,

Willie

Margriet Vermeiden

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie!

Mijn naam is Margriet Vermeiden en ik ben als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (BABS) verbonden aan de gemeente Nunspeet. Ik vind het heel bijzonder om via deze functie bij te dragen aan een mooie en onvergetelijke dag, waarop jullie voor de wet jullie liefde en verbondenheid gaan vastleggen.

Elke ceremonie is maatwerk en we ontmoeten elkaar van tevoren om jullie wensen te bespreken. Bijvoorbeeld; houden jullie van een persoonlijke of juist een rechttoe-rechtaan ceremonie? Willen jullie ruimte voor jullie favoriete muziek, bijdragen van een familielid of vriend, of een persoonlijke belofte? Worden de ringen tijdens de ceremonie gewisseld, en zo ja, wie reikt ze aan?

Al pratende komen we ongetwijfeld tot een unieke, persoonlijke mix van plechtige en vrolijke momenten. Een ceremonie waar jullie met warme gevoelens aan terug kunnen denken.

Ik hoop jullie snel te spreken. Tot dan!

Harriët Vijsma

Mijn naam is Harriët Vijsma-van de Bunte, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik ben niet geboren in Nunspeet maar wel getogen. Ik zie mijzelf dan ook als een echte Veluwse deerne. Naast mijn werk en gezin is er ook nog tijd voor diverse vrijwilligersactiviteiten en ik kook graag voor vrienden en familie. Het is heel wat jaren geleden dat ik zelf getrouwd ben. Na al die jaren kan ik nog steeds terugkijken op die ene geweldige dag in mei. Dat maakt het voor mij zo speciaal dat ik deel mag gaan uitmaken van een mooie dag in het leven van mensen. Het bijzondere aan trouwambtenaar zijn, is dat ik telkens weer andere mensen ontmoet die besloten hebben de eeuwige liefde aan elkaar te willen verklaren. Ik hoop in een persoonlijk gesprek te komen tot een passende trouwceremonie; ieder bruidspaar is tenslotte uniek!

Contact