Onafhankelijke cliëntondersteuning

Soms is het fijn als er iemand is die u even op weg kan helpen. Bijvoorbeeld bij vragen over opvoeden, zorg, wonen, leren, werken, wetten en regels, vrienden, relaties, sport of geld. Iemand die met u meedenkt en die weet wat er mogelijk is. En die samen met u kijkt wie of wat er nodig is om verder te komen.

U kunt een bekende vragen om te helpen, maar u kunt ook altijd terecht bij de consulenten van MEE Veluwe. Zij weten de weg, denken met u mee en kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Ze kunnen u informatie of advies geven, met u meegaan naar een gesprek met de gemeente of het UWV. Samen met u op zoek gaan naar de juiste zorg of zorgorganisatie en u helpen bij het doen van een aanvraag of indienen van een klacht. Ze vertellen u niet wat u moet doen, dat bepaalt u zelf. MEE Veluwe biedt zelf geen zorg of langdurige hulp en werkt los van gemeenten, (jeugd)zorginstellingen en andere organisaties. Zo kunnen zij in uw belang onafhankelijk meekijken naar uw situatie. Kijk voor meer informatie op meeveluwe.nl.

Voor wie?

Iedereen mag gratis gebruik maken van deze ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’. Er is geen doorverwijzing of indicatie nodig. Het recht op deze gratis ondersteuning is ook opgenomen in de wet.

Contact

U kunt contact opnemen met een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE Veluwe via (055) 526 92 00. Bel gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. U kunt ook een e-mail sturen naar info@meeveluwe.nl.

Uiteraard bent u vrij om anderen te vragen u te helpen, bijvoorbeeld een bekende uit uw persoonlijke netwerk. Vaak kunt u ook terecht bij organisaties zoals welzijnsorganisaties of hulporganisaties.

Spreekuren

MEE Veluwe heeft wekelijks spreekuren op twee locaties in Nunspeet:

  • Zorgplein De Enk, Stationslaan 18: wekelijks op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Hier kunt u zonder afspraak langskomen.
  • WOC De Binnenhof: als gevolg van de coronamaatregelen kunt hier alleen langskomen op afspraak. U belt of mailt dan met MEE Veluwe. De afspraken zijn op de donderdagen in de even weken van 10.00 tot 12.00 uur.

Contact