Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Soms is het fijn als er iemand is die u even op weg kan helpen. Bijvoorbeeld bij vragen over opvoeden, zorg, wonen, leren, werken, wetten en regels, vrienden, relaties, sport of geld. Iemand die met u meedenkt en die weet wat er mogelijk is. En die samen met u kijkt wie of wat er nodig is om verder te komen.

Wat u moet weten

U kunt een bekende vragen om te helpen, maar u kunt ook altijd terecht bij de consulenten van MEE Samen. Zij weten de weg, denken met u mee en kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Ze kunnen u informatie of advies geven, met u meegaan naar een gesprek met de gemeente of het UWV. Samen met u op zoek gaan naar de juiste zorg of zorgorganisatie en u helpen bij het doen van een aanvraag of indienen van een klacht. Ze vertellen u niet wat u moet doen, dat bepaalt u zelf. MEE Samen biedt zelf geen zorg of langdurige hulp en werkt los van gemeenten, (jeugd)zorginstellingen en andere organisaties. Zo kunnen zij in uw belang onafhankelijk meekijken naar uw situatie. Kijk voor meer informatie op meesamen.nl.

Meer informatie over het sociaal domein binnen de gemeente Nunspeet is te vinden in het lntegraal beleidsplan sociaal domein (te vinden op overheid.nl).

Voor wie?

Iedereen mag gratis gebruik maken van deze ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’. Er is geen doorverwijzing of indicatie nodig. Het recht op deze gratis ondersteuning is ook opgenomen in de wet.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met MEE Samen via (055) 526 92 00 of info@meesamen.nl. U kunt de onafhankelijk cliëntondersteuners ook rechtstreeks bereiken:

Uiteraard bent u vrij om anderen te vragen u te helpen, bijvoorbeeld een bekende uit uw persoonlijke netwerk. Vaak kunt u ook terecht bij organisaties zoals welzijnsorganisaties of hulporganisaties.

Spreekuren

MEE Samen heeft wekelijks spreekuren op twee locaties in Nunspeet. U kunt hier zonder afspraak langskomen:

  • Straathoekwerk, Jan van Vuurenstraat 13,  wekelijks op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.
  • WOC De Binnenhof, Colijnstraat 78: in de oneven weken op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)