Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Vrijwilligerswerk en vrijwilligersverzekering

Als u tijd over heeft en u wilt uw steentje bijdragen, dan kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Bij het Servicepunt vrijwilligers Nunspeet vindt u vacatures en meer informatie.

Wat u moet weten

Mogelijkheden voor vergoedingen

Als vrijwilliger mag u een kleine vrijwilligersvergoeding ontvangen voor uw werk. Bijvoorbeeld voor de reiskosten die u maakt. Maar het mag ook een vergoeding zijn voor uw inzet. Er gelden wel maximumbedragen: komt u boven dit bedrag uit, dat moet u er belasting over betalen. Op de website van de Belastingdienst kunt u meer lezen over vrijwilligersvergoedingen. Heeft u een uitkering, dan gelden er aparte regels voor de onkostenvergoeding.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft voor vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten. Als iemand schade of letsel veroorzaakt óf oploopt tijdens vrijwilligerswerk, kan het zijn dat de verzekering van de gemeente hiervoor dekking biedt.

Op de website van Centraal Beheer vindt u alle informatie rondom de gemeentelijke vrijwilligersverzekering, waaronder antwoorden op de meest gestelde vragen en een bij schade te volgen stappenplan. Ook het formulier voor het aanmelden van een schade is hier te downloaden.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)