Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Parkeren in de blauwe zone

In het centrum van Nunspeet en Elspeet zijn blauwe zones ingesteld. Als u hier parkeert als bezoeker, moet u een parkeerschijf gebruiken. Wanneer u in een straat woont waar de blauwe zone geldt, kunt u een ontheffing aanvragen. Deze geldt dan alleen voor de zone waarin u woont.

Wat u moet weten

  • In de blauwe zone mag u alleen parkeren langs of achter de blauwe lijnen en moet u een parkeerschijf gebruiken.
  • Binnen de blauwe zone in Nunspeet en Elspeet mag u maximaal 2 uur parkeren (met uitzondering van de kiss-and-ride-strook bij het station en de parkeervakken voor het gemeentehuis).
  • Op de parkeerplekken voor het gemeentehuis (blauwe zone) mag u maximaal een half uur staan.
  • Voor het parkeren van een motorfiets (2 wielen) hoeft u geen parkeerschijf te gebruiken. U moet wel gebruik maken van de gemarkeerde parkeerplaatsen of parkeren langs de blauwe streep.
  • Uw motorfiets mag u op de trottoir parkeren, u mag hierbij het verkeer niet hinderen.
  • Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, hoeft u geen gebruik te maken van de parkeerschijf. Let op, uw gehandicaptenparkeerkaart moet duidelijk zichtbaar zijn en het parkeren mag het verkeer niet hinderen.
  • Bewoners van wegen in een blauwe zone kunnen een ontheffing krijgen.

Hoe herkent u de blauwe zone?

De stoepranden en parkeervakken in de blauwe zone zijn voorzien van blauwe lijnen en de gebieden worden aangegeven met een verkeersbord parkeerschijfzone.

Tijden

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.30 uur en op koopavond tot 21.00 uur. De duur van het parkeren is maximaal 2 uur (met uitzondering van de kiss-and-ride-strook bij het station en de parkeervakken voor het gemeentehuis).

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)