Centrum Nunspeet: mooi en bereikbaar!

Het centrum van Nunspeet is aantrekkelijk en zeker het bezoeken waard. Nunspeet heeft een zeer uitgebreid winkelaanbod, een bruisende weekmarkt, gezellige terrassen, veel activiteiten en een marktplein met een klaterende fontein.

Met de fiets

Fietsparkeerverbod Markt en Dorpsstraat

In de voetgangerszone op de Markt en in de Dorpsstraat is het vanaf vrijdag 29 mei niet toegestaan om te (brom)fietsen en (brom)fietsen te parkeren tijdens winkeltijden (09.00 – 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur).

Naast de bestaande fietsparkeerplaatsen worden tijdelijk fietsparkeerplaatsen ingericht aan de Brinkersweg en de Harderwijkerweg. Daarnaast kan men o.a. parkeren op de bestaande fietsparkeerplaatsen aan de Driestweg, hoek Bergakkerweg/Dorpsstraat, Laan, voor- en zijkant gemeentehuis, bij de Hervormde Dorpskerk en bij de Gereformeerde Gemeente. De tijdelijke fietsparkeerplaats op het marktplein komt hiermee te vervallen.

Het verkeersbesluit geldt tot 1 september 2020. Mocht het tegen die tijd nodig zijn, dan kan het besluit verlengd worden.

Gezond op de fiets!

Nunspeet is als parel op de Veluwe niet voor niets opgenomen in verschillende fietsroutes. Maakt u eens een tussenstop in het centrum van Nunspeet om te winkelen, een terrasje te pakken, te snuffelen op de weekmarkt of om een van de vele activiteiten te bezoeken. Vanuit alle windstreken leiden fietsroutes u naar het centrum van Nunspeet.

Met de auto

Via de A28, de N310 en de N795 is Nunspeet gemakkelijk te bereiken. Vanuit welke windstreek u ook komt, bij alle toegangswegen vindt u voldoende parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren.

Voor kort parkeren moet u de parkeerschijf gebruiken. Alle parkeerplaatsen liggen in of nabij het centrum zodat u nooit ver hoeft te lopen. En u hoeft in Nunspeet geen dure parkeerkaartjes te kopen want het parkeren is hier gratis.

In het centrum kunt u uw elektrische auto opladen bij twee punten op het Whemeplein en bij vier punten achter het gemeentehuis (Ds.Huetlaan).

Parkeermogelijkheden

Bekijk de kaart (pdf, 627.69 KB) met parkeermogelijkheden in het centrum van Nunspeet.

Moeilijk ter been?

Ook hieraan is gedacht want overal rond het centrum zijn voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen. Bijvoorbeeld aan de Driestweg, voor het gemeentehuis en aan de Wheme. Alle winkels zijn hierdoor goed bereikbaar.

Het openbaar vervoer

De buslijnen 100 en 103 vanuit Zwolle en Harderwijk stoppen vlakbij het centrum zodat u zonder problemen met de bus het centrum van Nunspeet kunt bezoeken. U hoeft dus geen lange afstanden met uw tassen naar de bus te sjouwen. Van het treinstation loopt u via de Stationslaan binnen enkele minuten naar het centrum.