Centrum Nunspeet: mooi en bereikbaar!

Het centrum van Nunspeet is aantrekkelijk en zeker het bezoeken waard. Nunspeet heeft een zeer uitgebreid winkelaanbod, een bruisende weekmarkt, gezellige terrassen, veel activiteiten en een marktplein met een klaterende fontein.

Met de fiets

Fietsparkeerverbod Markt en Dorpsstraat

In de voetgangerszone op de Markt en in de Dorpsstraat is het niet toegestaan om te (brom)fietsen en (brom)fietsen te parkeren van woensdag 11.00 uur tot 19.00 uur en van donderdag 08.00 tot en met zaterdag 21.00 uur. Voor de helderheid is voor twee periodes gekozen met onderscheid tussen een rustiger begin van de week en een drukkere periode aan het eind van de week met daarin warenmarkt, evenementen en de koopavond.

Het verbod geldt niet op zondag tot en met woensdag van 9.00-11.00 uur, zodat iedereen dan de fiets in het centrum kan zetten. Door het iedereen toe te staan, zijn er geen uitzonderingen wat vaak leidt tot verwarring of discussie. Deze momenten zijn vrij rustig en daarmee gunstig voor mensen met een motorische beperking; zij kunnen dan de fiets bij de winkels zetten.

Het meenemen van de fiets aan de hand is niet verboden. Scootmobielen, driewielers en voertuigen die duidelijk voor gehandicapten zijn bedoeld, zijn op alle tijden toegestaan.

Het verbod geldt op het Marktplein (inclusief de aanliggende Marktstraat en deel Ds. Martiniuslaan), in de Dorpsstraat, in de steegjes parallel (achter) de Dorpsstraat (Kerkpad, Torenpad, Dorpspad) en in de stegen tussen het Whemeterrein en de Dorpsstraat en tussen parkeerterreinen Driestweg en Dorpsstraat (steeg tussen restaurant Beregoed en Hema). Deze benoemde stegen zijn erg smal en worden veel gebruikt door voetgangers van en naar de parkeerterreinen.

Waar wel (brom)fietsparkeren?

Er zijn op diverse plekken fietsparkeerplaatsen gecreƫerd met daarbij borden, fietshekken en geschilderde vakken.

Parkeren kan op de Brinkersweg voor Grillroom/babyzaak, bij de Harderwijkerweg naast de Wedo, kruising Harderwijkerweg-Dorpsstraat, inhammen zijkant gemeentehuis, kruising Eperweg-Dorpsstraat, Whemeterrein/Dorpskerk, kruising Bergakkerweg-Dorpsstraat, Driestwegkerk en bij de Gereformeerde Kerk.

De parkeerplaatsen bij de laatste twee genoemde kerken zijn heel ruim en de Driestwegkerk ligt vlak achter de winkels. Deze plekken liggen goed verdeeld over het kernwinkelgebied en op enkele minuten loopafstand tot winkels en horeca. Fietsen kunnen met een hangslot aan het hekwerk worden vastgezet.

Met de auto

Via de A28, de N310 en de N795 is Nunspeet gemakkelijk te bereiken. Vanuit welke windstreek u ook komt, bij alle toegangswegen vindt u voldoende parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren.

Voor kort parkeren moet u de parkeerschijf gebruiken en mag u maximaal 2 uur geparkeerd staan. Alle parkeerplaatsen liggen in of nabij het centrum, zodat u nooit ver hoeft te lopen. In Nunspeet hoeft u geen dure parkeerkaartjes te kopen, want het parkeren is hier gratis.

In het centrum kunt u uw elektrische auto opladen bij twee punten op het Whemeplein en bij twee punten op de Kerkendriest.

Parkeermogelijkheden

Bekijk de kaart met parkeermogelijkheden in het centrum van Nunspeet.

De parkeerplaatsen met de blauwe kleur vallen binnen de zone met een parkeerduurbeperking van 2 uur. Als u hier parkeert, moet u de blauwe parkeerschijf gebruiken. De parkeerplaatsen met de rode kleur zijn vrije parkeerplaatsen. Dit geldt ook voor de parkeerplaats onder het gemeentehuis. Deze parkeergarage is op werkdagen geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur (op vrijdagavond tot 21:30 uur) en op zaterdag van 08:30 uur tot 18:30 uur. Op zondag is de parkeergarage gesloten. Het gebied op de kaart met de gele kleur is voetgangersgebied.

Moeilijk ter been?

Ook hieraan is gedacht want overal rond het centrum zijn voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen. Bijvoorbeeld aan de Driestweg, voor het gemeentehuis en aan de Wheme. Alle winkels zijn hierdoor goed bereikbaar.

Het openbaar vervoer

De buslijnen 301 vanuit Zwolle, 111 vanuit Harderwijk en 112 vanuit Elspeet/Apeldoorn stoppen vlakbij het centrum zodat u zonder problemen met de bus het centrum van Nunspeet kunt bezoeken. U hoeft dus geen lange afstanden met uw tassen naar de bus te sjouwen. Van het treinstation loopt u via de Stationslaan binnen enkele minuten naar het centrum. Meer informatie is te vinden op reisinfo.rrreis.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)