Centrum Nunspeet: mooi en bereikbaar!

Het centrum van Nunspeet is aantrekkelijk en zeker het bezoeken waard. Nunspeet heeft een zeer uitgebreid winkelaanbod, een bruisende weekmarkt, gezellige terrassen, veel activiteiten en een marktplein met een klaterende fontein.

Met de fiets

(Brom-)fietsparkeerverbod Markt en Dorpsstraat

In de voetgangerszone op de Markt en in de Dorpsstraat is het niet toegestaan om te (brom)fietsen van zaterdag t/m woensdag tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Op donderdag tussen 6:00 uur en 18:00 uur (weekmarkt) en op vrijdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur (koopavond). 

Daarbij geldt een plaatselijk (brom-)fietsparkeerverbod voor hetzelfde gebied met uitzondering van mindervaliden. Mindervaliden kunnen door deze uitzondering gebruik maken van de fiets als steunmiddel tijdens het lopen naar de bestemming. Daarbij hebben mindervaliden een uitzonderingspositie om de fiets te stallen in de Dorpsstraat. 

Het verbod geldt op het Marktplein (inclusief de aanliggende Marktstraat en deel Ds. Martiniuslaan), in de Dorpsstraat, in de steegjes parallel (achter) de Dorpsstraat (Kerkpad, Torenpad, Dorpspad) en in de stegen tussen het Whemeterrein en de Dorpsstraat en tussen parkeerterreinen Driestweg en Dorpsstraat (steeg tussen restaurant Beregoed en Hema). Deze benoemde stegen zijn erg smal en worden veel gebruikt door voetgangers van en naar de parkeerterreinen.

Waar wel (brom)fietsparkeren?

Er zijn op diverse plekken (brom)fietsparkeerplaatsen gecreƫerd met daarbij borden, groene afrastering, nietjes en gemarkeerde vakken.

Parkeren kan op de Brinkersweg voor Grillroom/babyzaak, bij de Harderwijkerweg naast de Wedo, Stationslaan naast de Wedo, kruising Harderwijkerweg-Dorpsstraat, inhammen zijkant gemeentehuis, kruising Eperweg-Dorpsstraat, Whemeterrein/Dorpskerk, kruising Bergakkerweg-Dorpsstraat, Driestwegkerk en bij de Gereformeerde Kerk.

De parkeerplaatsen bij de laatste twee genoemde kerken zijn heel ruim en de Driestwegkerk ligt vlak achter de winkels. Deze plekken liggen goed verdeeld over het kernwinkelgebied en op enkele minuten loopafstand tot winkels en horeca. Fietsen kunnen in de fietsparkeervakken worden vastgezet aan het hekwerk en/of fietsnietjes met een hangslot. In de bromfietsparkeervakken kunnen fietsen alleen worden vastgezet aan het hekwerk middels een hangslot. Fietsnietjes zijn in deze vakken niet toegepast i.v.m. beperkte ruimte.

Naast het gemeentehuis (Marktstraat) kunt u de elektrische fiets kosteloos opladen. Hiervoor dient u wel uw eigen oplader mee te nemen.

Met de auto

Via de A28, de N310 en de N795 is Nunspeet gemakkelijk te bereiken. Vanuit welke windstreek u ook komt, bij alle toegangswegen vindt u voldoende parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren.

Voor kort parkeren moet u de parkeerschijf gebruiken en mag u maximaal 2 uur geparkeerd staan. Alle parkeerplaatsen liggen in of nabij het centrum, zodat u nooit ver hoeft te lopen. In Nunspeet hoeft u geen dure parkeerkaartjes te kopen, want het parkeren is hier gratis.

In het centrum kunt u uw elektrische auto op diverse locaties opladen. Onder andere op het Whemeplein en op het parkeerterrein Kerkendriest zijn laadfaciliteiten aanwezig. 

Parkeermogelijkheden

Bekijk de kaart met parkeermogelijkheden in het centrum van Nunspeet.

De parkeerplaatsen met de blauwe kleur vallen binnen de zone met een parkeerduurbeperking van 2 uur. Als u hier parkeert, moet u de blauwe parkeerschijf gebruiken. De parkeerplaatsen met de rode kleur zijn vrije parkeerplaatsen. Dit geldt ook voor de parkeerplaats onder het gemeentehuis. Deze parkeergarage is op werkdagen geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur (op vrijdagavond tot 21:30 uur) en op zaterdag van 08:30 uur tot 18:30 uur. Op zondag is de parkeergarage gesloten. Het gebied op de kaart met de gele kleur is voetgangersgebied.

Moeilijk ter been?

Ook hieraan is gedacht want overal rond het centrum zijn voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen. Bijvoorbeeld aan de Driestweg, voor het gemeentehuis en op het Whemeplein. Alle winkels zijn hierdoor goed bereikbaar.

Het openbaar vervoer

De buslijnen 301 vanuit Zwolle, 111 vanuit Harderwijk en 112 vanuit Elspeet/Apeldoorn stoppen vlakbij het centrum zodat u zonder problemen met de bus het centrum van Nunspeet kunt bezoeken. U hoeft dus geen lange afstanden met uw tassen naar de bus te sjouwen. Van het treinstation loopt u via de Stationslaan binnen enkele minuten naar het centrum. Meer informatie is te vinden op de website van rrreis

Het openbaar vervoer

De buslijnen 301 vanuit Zwolle, 111 vanuit Harderwijk en 112 vanuit Elspeet/Apeldoorn stoppen vlakbij het centrum zodat u zonder problemen met de bus het centrum van Nunspeet kunt bezoeken. U hoeft dus geen lange afstanden met uw tassen naar de bus te sjouwen. Van het treinstation loopt u via de Stationslaan binnen enkele minuten naar het centrum. Meer informatie is te vinden op reisinfo.rrreis.nl.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact