Ondersteuning bij opvoeding

Voor informatie of advies over de ontwikkeling en opvoeding van uw kinderen kunt u contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Als jongere kun je hulp krijgen als jij je niet prettig voelt of problemen hebt.

Bel met CJG: (0341) 79 99 02

Wat u moet weten

Wie helpen wij

  • Ouders en opvoeders: bijvoorbeeld als u vragen heeft over de ontwikkeling of opvoeding van uw kinderen of als u hier hulp bij nodig heeft
  • Jeugdigen: als je je thuis, binnen je familie of in je vriendenkring niet prettig voelt of problemen hebt
  • Professionals: als u graag overleg wilt of op zoek bent naar passende ondersteuning voor een jongere of een gezin

Onafhankelijke cliƫntondersteuning

Zeker bij lastige gesprekken is het handig dat er iemand die je vertrouwt bij het gesprek aanwezig is. Dit kan bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) zijn.

Ook kunt u hiervoor terecht bij MEE Veluwe. Het is fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliƫntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing.

U kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Veluwe via telefoonnummer 055 526 92 00 of per e-mail info@meeveluwe.nl. U hoeft zich niet eerst te melden bij de gemeente.

U kunt ook langskomen tijdens het inloopspreekuur van MEE:

  • Woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur - Zorgplein De Enk, Stationsplein 18
  • Donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur in de even weken - wijkontmoetingscentrum De Binnenhof, Colijnstraat 78

Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

Heeft u of uw kind vragen of klachten over jeugdhulp? Dan kunt u uw vraag of klacht altijd allereerst kwijt bij de betreffende organisatie.

Komt u er samen niet uit of voelt u of uw kind zich onvoldoende gehoord dan kunt u bij een vertrouwenspersoon terecht van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (het AKJ). De hulp van een vertrouwenspersoon is gratis.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg informeert, adviseert en ondersteunt jongeren, kinderen en ouders die met de jeugdhulp te maken krijgen. Het AKJ beantwoordt vragen over de jeugdhulp. Ook geeft het AKJ ondersteuning bij het opstellen, indienen en afhandelen van klachten over de jeugdhulp.

Hoe vindt u een vertrouwenspersoon?

Neem contact op met het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) voor een vertrouwenspersoon via telefoon: 088 555 10 00, of e-mail: info@akj.nl.

In de Jeugdwet is het recht op een onafhankelijk vertrouwenspersoon vastgelegd. Iedereen die gebruik wil maken van jeugdhulp kan contact opnemen met een vertrouwenspersoon.

Meer informatie

Het CJG Nunspeet is te vinden in Zorgplein De Enk, aan de Stationslaan 18a in Nunspeet.

Lees meer over ondersteuning bij opvoeding op cjgnunspeet.nl.

Contact