Collectieve zorgverzekering (gemeentepolis)

Is een aanvullende zorgverzekering te duur voor u? Stelt u daarom een behandeling uit? Kijk dan of u gebruik kunt maken van een collectieve zorgverzekering via de gemeente Nunspeet. Dit heet de gemeentepolis. U krijgt dan korting op een uitgebreide aanvullende zorgverzekering.

Huis aan Huis Spreekuur zorgverzekering

Vanaf 12 november tot 31 december kunt u overstappen van zorgverzekeraar of zorgpolis. Heeft u vragen over uw huidige zorgverzekering? Wilt u weten of uw huidige zorgverzekering nog passend is in uw situatie? Of wilt u weten of u niet te veel betaald? Kom dan langs bij het Spreekuur Zorgverzekering bij het Financieel Trefpunt Nunspeet. Hier kunt u met al uw vragen rondom uw zorgverzekering. Er zullen verschillende vrijwilligers van Stichting Welzijn Nunspeet, Stimenz, Het Venster, Humanitas of MEE Veluwe voor u klaar om samen met u te kijken naar welke zorgverzekering passend is in uw situatie.

Wanneer?

De spreekuren over de zorgverzekering zijn van 10:00 tot 12:00 uur op:

 • Donderdag 25 november
 • Donderdag 2 december
 • Donderdag 9 december

Locatie: Financieel Trefpunt Nunspeet in de Bibliotheek in de Veluvine Nunspeet.

Op deze dagen zal er ook een medewerker van de gemeente Nunspeet aanwezig zijn. Wilt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van de gemeente (gemeentepolis) of van andere gemeentelijke inkomensregelingen? Dan kunt u deze ook ter plekke aanvragen.

Aanmelden

We houden ons aan de coronamaatregelen. Wilt u langskomen op het spreekuur? Meldt u zich dan vooraf aan via (088) 784 64 64 of via financieeltrefpuntnunspeet@stimenz.nl. Zo kunnen de gesprekken gespreid worden.

Welke zorgverzekeringen biedt de gemeente Nunspeet aan?

U kunt via de gemeente Nunspeet gebruik maken van twee pakketten bij Zilveren Kruis Achmea:

 • Pakket 1: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 2) + 1-ster tandartsverzekering
 • Pakket 2: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 3) + 2-sterren tandartsverzekering

De vergoedingen in deze pakketten zijn op een aantal onderdelen uitgebreider dan de normale aanvullende verzekering van Zilveren Kruis Achmea.

Wilt u weten welke zorg er vergoed wordt vanuit deze pakketten? Kijk dan op Gezond Verzekerd. Via Gezond Verzekerd kunt u de inhoud en prijs van de gemeentepolis vergelijken met andere zorgverzekeringen van verschillende aanbieders.

Hoe werkt het?

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan betaalt de gemeente maandelijks een deel van de zorgpremie direct aan Zilveren Kruis Achmea. De zorgpremie die u zelf nog moet betalen wordt hierdoor lager.

Wij kunnen u alleen aanmelden voor de collectieve zorgverzekering als u al een zorgverzekering heeft bij Zilveren Kruis Achmea. Dit mag ook een ander pakket zijn dan hierboven genoemd (bijvoorbeeld alleen een basisverzekering). Komt u in aanmerking? Dan meldt de gemeente u daarna aan voor de collectieve zorgverzekering. Uw pakket wordt dan automatisch gewijzigd, dit hoeft u zelf dus niet te doen.

Bent u momenteel verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Zorg dan dat u zich in ieder geval voor 31 december bij de gemeente heeft gemeld. De collectieve zorgverzekering gaat dan in per 1 januari.

Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden? Neem dan eerst contact met ons op via (0341) 25 99 11.

Hoe hoog is de korting?

 • De korting voor pakket 1 is € 10,- per maand
 • De korting voor pakket 2 is € 27,50 per maand

Wat zijn de voorwaarden?

 • U woont in de gemeente Nunspeet
 • Uw vermogen en inkomen waren de afgelopen 3 maanden niet hoger dan de norm
 • U bent geen student
 • U woont zelfstandig

Let op: een auto met een waarde van minder dan € 5.000,- en een eigen woning worden niet tot uw vermogen gerekend.

Ik heb geen uitkering van de gemeente. Kom ik toch in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering?

Ja, het soort inkomen is namelijk niet van belang voor deze regeling. U komt in aanmerking als uw netto- inkomen per maand maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Het maakt hierbij niet uit of u bijvoorbeeld een WW-, ZW-, IVA-, AOW- of bijstandsuitkering ontvangt. Ook als u een laag loon heeft of als u zelfstandig ondernemer bent kunt u in aanmerking komen voor deze regeling.

Hoe kan ik contact opnemen met de gemeente?

U kunt via het contactformulier hieronder met ons in contact komen over de minimaregelingen. Wij proberen uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Belt u liever met ons? Dan kunt u contact opnemen via (0341) 25 99 11.

Hoe vraagt u de collectieve zorgverzekering aan?

U kunt een aanvraag indienen door het formulier bijdrageregeling minima en collectieve zorgverzekering 2021 (pdf, 89.58 KB) in te vullen en ondertekend per post te sturen naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79
8070 AB Nunspeet

Contact