Collectieve zorgverzekering (gemeentepolis)

Is een aanvullende zorgverzekering te duur voor u? Stelt u daarom een behandeling uit? Kijk dan of u gebruik kunt maken van een collectieve zorgverzekering via de gemeente Nunspeet. Dit heet de gemeentepolis. U krijgt dan korting op een uitgebreide aanvullende zorgverzekering.

Welke zorgverzekeringen biedt de gemeente Nunspeet aan?

U kunt via de gemeente Nunspeet gebruik maken van twee pakketten bij Zilveren Kruis Achmea:

  • Pakket 1: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 2) + 1-ster tandartsverzekering.
  • Pakket 2: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 3) + 2-sterren tandartsverzekering

De vergoedingen in deze pakketten zijn op een aantal onderdelen uitgebreider dan de normale aanvullende verzekering van Zilveren Kruis Achmea.

Wilt u weten welke zorg er vergoed wordt vanuit deze pakketten? Kijk dan op Gezond Verzekerd. Via Gezond Verzekerd kunt u de inhoud en prijs van de gemeentepolis vergelijken met andere zorgverzekeringen van verschillende aanbieders.

Hoe werkt het?

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan betaalt de gemeente maandelijks een deel van de zorgpremie direct aan Zilveren Kruis Achmea. De zorgpremie die u zelf nog moet betalen wordt hierdoor lager.

Wij kunnen u alleen aanmelden voor de collectieve zorgverzekering als u al een zorgverzekering heeft bij Zilveren Kruis Achmea. Dit mag ook een ander pakket zijn dan hierboven genoemd (bijvoorbeeld alleen een basisverzekering). Komt u in aanmerking? Dan meldt de gemeente u daarna aan voor de collectieve zorgverzekering. Uw pakket wordt dan automatisch gewijzigd, dit hoeft u zelf dus niet te doen.

Bent u momenteel verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Zorg dan dat u zich in ieder geval voor 31 december bij de gemeente heeft gemeld. De collectieve zorgverzekering gaat dan in per 1 januari.

Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden? Neem dan eerst contact met ons op via (0341) 25 99 11.

Hoe hoog is de korting?

  • De korting voor pakket 1 is € 10,00 per maand.
  • De korting voor pakket 2 is € 27,50 per maand.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U woont in de gemeente Nunspeet
  • Uw vermogen en inkomen waren de afgelopen 3 maanden niet hoger dan de norm
  • U bent geen student
  • U woont zelfstandig

Let op: een auto met een waarde van minder dan € 5.000,-- en een eigen woning worden niet tot uw vermogen gerekend.

Hoe vraagt u de collectieve zorgverzekering aan?

U kunt een aanvraag indienen door het formulier bijdrageregeling minima en collectieve zorgverzekering (pdf, 105.84 KB) in te vullen en ondertekend per post te sturen naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79
8070 AB Nunspeet

Contact