Collectieve zorgverzekering (gemeentepolis)

Heeft u veel zorg nodig, maar is een aanvullende zorgverzekering te duur voor u? Stelt u daarom een behandeling uit? Kijk dan of u gebruik kunt maken van een collectieve zorgverzekering via de gemeente Nunspeet. Dit heet de gemeentepolis. U krijgt dan korting op een uitgebreide aanvullende zorgverzekering.

2023: Welke zorgverzekeringen biedt de gemeente Nunspeet aan?

U kunt via de gemeente Nunspeet gebruik maken van twee pakketten bij Zilveren Kruis Achmea:

  • Pakket 1: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 1) + 1-ster tandartsverzekering
  • Pakket 2: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 2) + 1-ster tandartsverzekering
  • Pakket 3: Basisverzekering + aanvullende verzekering (Optimaal 3) + 2-sterren tandartsverzekering

De vergoedingen in deze pakketten zijn op een aantal onderdelen uitgebreider dan de normale aanvullende verzekering van Zilveren Kruis Achmea.

Wilt u weten welke zorg er vergoed wordt vanuit deze pakketten? Kijk dan op Gezond Verzekerd. Via Gezond Verzekerd kunt u de inhoud en prijs van de gemeentepolis vergelijken met andere zorgverzekeringen van verschillende aanbieders.

Hoe werkt het?

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan betaalt de gemeente maandelijks een deel van de zorgpremie direct aan Zilveren Kruis Achmea. De zorgpremie die u zelf nog moet betalen wordt hierdoor lager.

Wij kunnen u alleen aanmelden voor de collectieve zorgverzekering als u al een zorgverzekering heeft bij Zilveren Kruis Achmea. Dit mag ook een ander pakket zijn dan hierboven genoemd (bijvoorbeeld alleen een basisverzekering). Komt u in aanmerking? Dan meldt de gemeente u daarna aan voor de collectieve zorgverzekering. Uw pakket wordt dan automatisch gewijzigd, dit hoeft u zelf dus niet te doen.

Bent u momenteel verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Zorg dan dat u zich in ieder geval voor 31 december bij de gemeente heeft gemeld. De collectieve zorgverzekering gaat dan in per 1 januari.

Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden? Neem dan eerst contact met ons op via (0341) 25 99 11.

2023: Hoe hoog is de korting?

  • De korting voor pakket 1 is € 15,- per maand.
  • De korting voor pakket 2 is € 25,- per maand.
  • De korting voor pakket 3 is € 40,- per maand.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U woont in de gemeente Nunspeet
  • Uw vermogen en inkomen waren de afgelopen 3 maanden niet hoger dan de norm
  • U bent geen student
  • U woont zelfstandig

Let op: een auto met een waarde van minder dan € 5.000,- en een eigen woning worden niet tot uw vermogen gerekend.

Ik heb geen uitkering van de gemeente. Kom ik toch in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering?

Ja, het soort inkomen is namelijk niet van belang voor deze regeling. U komt in aanmerking als uw netto- inkomen per maand maximaal 120% van de bijstandsnorm is. Het maakt hierbij niet uit of u bijvoorbeeld een WW-, ZW-, IVA-, AOW- of bijstandsuitkering ontvangt. Ook als u een laag loon heeft of als u zelfstandig ondernemer bent kunt u in aanmerking komen voor deze regeling.

Hoe kan ik contact opnemen met de gemeente?

U kunt via het contactformulier hieronder met ons in contact komen over de minimaregelingen. Wij proberen uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Belt u liever met ons? Dan kunt u contact opnemen via (0341) 25 99 11.

Hoe vraagt u de collectieve zorgverzekering aan?

U kunt een aanvraag indienen door het aanvraagformulier bijdrageregeling minima en collectieve zorgverzekering 2023 (pdf, 163.84 KB) in te vullen en ondertekend per post te sturen naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79
8070 AB Nunspeet

Heeft u hulp nodig bij de aanvragen van de gemeentepolis? Dan kunt u op donderdagochtenden tussen 10:00 en 12:00 terecht bij het Financieel Trefpunt Nunspeet in de bibliotheek in de Veluvine.

Contact