Hulp bij schulden

Heeft u schulden? De gemeente gaat samen met u op zoek naar oplossingen.

Of bel de met de gemeente: (0341) 25 99 11.
Ook kunt u bij het maatschappelijk werk Stimenz terecht voor ondersteuning en hulp bij uw geldzaken. 

Wat u moet weten

Schuldhulpverlening is gratis voor alle inwoners van Nunspeet van 18 jaar en ouder. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie en welke oplossingen mogelijk zijn. De gemeente betaalt niet uw schulden, maar helpt u bij het zoeken naar een oplossing. Ze heeft hierbij een divers aanbod. Soms is ondersteuning in de thuisadministratie voldoende, maar het kan ook aan aanbod voor schuldhulpverlening zijn.

U kunt ook bij het maatschappelijk werk (Stimenz) terecht voor ondersteuning en hulp bij uw geldzaken. Neem contact op of maak gebruik van de inloopspreekuren. Eenmaal per 2 weken is er een sociaal raadsman-/vrouw aanwezig. U kunt bij hen terecht voor vragen rondom belastingaanslagen, toeslagen, uitkeringen en wet- en regelgeving. Aanmelden voor een afspraak kan via telefoonnummer (088) 784 64 64, of bij het maatschappelijk werk.

Ondersteuning bij thuisadministratie

Wilt u meer inzicht in uw financiën? De volgende organisaties kunnen uw helpen bij uw thuisadministratie

Let op: regelt u uw schulden liever zelf? Kijk op zelfjeschuldenregelen.nl.

Ondernemers

Er is een verschil tussen schuldhulpverlening voor particulieren en voor ondernemers. Wanneer u als zelfstandige in (tijdelijke) financiële problemen komt, kan het voortbestaan van uw bedrijf op de tocht komen te staan. Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) kan een oplossing bieden voor financiële problemen.

Wat kunt u verwachten als gevestigde ondernemer?

Als u tijdelijk onvoldoende inkomen uit uw bedrijf heeft, kunt u via de Bbz-regeling tot één jaar lang een aanvullende uitkering tot bijstandsniveau krijgen. Heeft u betalingsproblemen, kunt u noodzakelijke investeringen doen, of heeft u onoverkomelijke problemen met schulden, dan kunt u wellicht een rentedragende lening krijgen. In alle gevallen moet uw bedrijf na hulpverlening weer levensvatbaar zijn.

Wat kunt u verwachten als beëindigende ondernemer?

Als u uw bedrijf moet beëindigen omdat het niet levensvatbaar is, kunt u tijdelijk een beroep doen op de Bbz-regeling of IOAZ-uitkering.

Op de website 155.nl kunt u eenvoudig een scan uitvoeren om te zien of u tot de doelgroep hoort voor een sociale regeling voor ondernemers.

Contact

Vandaag bereikbaar van 08:30 tot 16:30 uur