Individuele studietoeslag

Volgt u een studie, maar bent u door een medische beperking structureel niet in staat om bij te verdienen naast uw studie? Dan heeft u mogelijk recht op de individuele studietoeslag.

Wat u moet weten

Wanneer komt u in aanmerking voor de individuele studietoeslag?

  • U bent minimaal 18 jaar oud
  • U heeft recht op studiefinanciering of een bijdrage op grond van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (Wtos)
  • Uw vermogen en inkomen zijn niet hoger dan de norm
  • Er is vastgesteld dat u door een medische beperking structureel niet in staat om bij te verdienen naast uw studie

U kunt de toeslag niet aanvragen over voorgaande jaren.

Is er (nog) niet vastgesteld dat u door een medische beperking structureel niet in staat bent om bij te verdienen naast uw studie? Neem dan contact op met de gemeente via (0341) 25 99 11. De gemeente kan dan een arbeidsdeskundige inzetten om dit alsnog vast te laten stellen.

Hoe hoog is de individuele studietoeslag?

De studietoeslag is een maandelijkse toeslag en is afhankelijk van uw leeftijd. U vindt de hoogte van de studietoeslag op de pagina normen.

Aanvragen

U kunt een aanvragen indienen door het formulier individuele studietoeslag (pdf, 85.19 KB) in te vullen en ondertekend per post te sturen naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79
8070 AB Nunspeet

Hoe kan ik contact opnemen met de gemeente?

U kunt via het contactformulier hieronder met ons in contact komen over de minimaregelingen. Wij proberen uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Belt u liever met ons? Dan kunt u contact opnemen via (0341) 25 99 11.

Contact