Op 25 mei a.s. van 10u tot 14u houdt de gemeente Nunspeet een Open Huis. Er is van alles te zien en te doen. Meer informatie.

Studietoeslag

Voor scholieren of studenten die door een structurele medische beperking geen geld kunnen bijverdienen om de studiekosten te betalen is er de studietoeslag. Met deze studietoeslag stimuleren we studenten een diploma te behalen en zo de kans op een baan te vergroten.

Wanneer kom je in aanmerking voor de studietoeslag?

Wanneer kom je in aanmerking voor de studietoeslag?
Er zijn voorwaarden om in aanmerking te komen voor de studietoeslag:

  • Je woont in de gemeente Nunspeet;
  • Je bent minimaal 15 jaar oud;
  • Je hebt recht op studiefinanciering of een bijdrage op grond van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (Wtos);
  • Je hebt een structurele medische beperking, waardoor je niet kunt werken naast jouw studie. We laten dit vaststellen door een onafhankelijke externe deskundige (gratis voor jou). Afhankelijk van het advies van de externe des-kundige kan de studietoeslag aan jou worden toegekend;
  • Je hebt geen recht op een Wajong-uitkering.

Je kunt de toeslag niet aanvragen over voorgaande jaren.

Hoe hoog is de studietoeslag?

De studietoeslag is een maandelijkse toeslag en is afhankelijk van je leeftijd. Je vindt de hoogte van de studietoeslag op de pagina normen.

Hoe kan ik contact opnemen met de gemeente?

U kunt via het contactformulier hieronder met ons in contact komen over de minimaregelingen. Wij proberen uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Belt u liever met ons? Dan kunt u contact opnemen via (0341) 25 99 11.

Aanvragen

Je kunt een aanvraag indienen door het aanvraagformulier studietoeslag in te vullen en ondertekend per post te sturen naar:

Gemeente Nunspeet
Postbus 79
8070 AB Nunspeet

Heb je hulp nodig bij de aanvragen van de studietoeslag? Dan kunt je terecht bij het Financieel Trefpunt Nunspeet in de bibliotheek in de Veluvine (donderdagochtenden tussen 10:00 en 12:00) of in Elspeet in het Kulturhus (elke eerste maandag van de maand tussen 15:00 en 16:30).

Hulpfonds Nunspeet

Kom je niet in aanmerking voor de regeling van de gemeente of is deze regeling ontoereikend? Kijk dan of Stichting Hulpfonds Nunspeet je kunt helpen.

 

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)