Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om mee te doen aan sport en cultuur. Daarom zijn wij aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sport- of muziekvereniging.

Bel met de gemeente: (0341) 25 99 11

Wat u moet weten

Het Jeugdfonds is bestemd voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Kijk wel altijd eerst of u recht heeft op de gemeentelijke minimaregelingen. Komt u hiervoor niet in aanmerking, dan kunt u mogelijk gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Aanvragen

Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdfonds, maar kunnen een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het Jeugdfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd of een (jeugd)hulpverlener. Zij kunnen contact opnemen met de gemeente. 

Bent u door een intermediair aangemeld voor het Jeugdfonds, dan worden contributies direct vanuit het Jeugdfonds betaalt aan de sport- of muziekvereniging.

Contact