Jeugdfonds Sport & Cultuur

De gemeente Nunspeet vindt het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om mee te doen aan sport en cultuur. Daarom zijn wij aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sport- of muziekvereniging.

Wat doet het Jeugdfonds Sport en Cultuur?

In sommige gezinnen is er te weinig geld voor de kinderen om lid te kunnen worden van een sport- of muziekvereniging. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt het lidmaatschap van een sport- of muziekvereniging voor kinderen en jongeren uit deze gezinnen. Het Jeugdfonds betaalt de contributie direct aan de vereniging. De bijdrage van het Jeugdfonds is maximaal € 225,- per jaar voor sport en € 425,- per jaar voor cultuur.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport en Cultuur?

Het Jeugdfonds is beschikbaar voor kinderen tussen 4 en 18 jaar oud in gezinnen waarin te weinig geld is om lid te worden van en sport- of muziekvereniging. Kijk wel altijd eerst of u recht heeft op de gemeentelijke minimaregelingen. Komt u hier niet voor in aanmerking? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Hoe kan ik gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur aan?

Aanmeldingen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur verlopen via een intermediair. Ouders kunnen niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds. Via onderstaande knop kunt u direct contact opnemen met de intermediair van de gemeente Nunspeet. Wij vragen u ook om een aantal gegevens zodat wij uw aanvraag snel kunnen indien bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Komt u in aanmerking voor het Jeugdfonds? Dan meldt de intermediair u vervolgens aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds neemt vervolgens zelf de beslissing of ze de contributie gaan vergoeden.

Heeft u vragen over het Jeugdfonds Sport en Cultuur? Neem dan contact met de gemeente Nunspeet op via (0341) 25 99 11.

Contact