Jeugdfonds Sport & Cultuur

De gemeente Nunspeet vindt het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om mee te doen aan sport en cultuur. Daarom zijn wij aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sport- of muziekvereniging.

Wat doet het Jeugdfonds Sport en Cultuur?

In sommige gezinnen is er te weinig geld voor de kinderen om lid te kunnen worden van een sport- of muziekvereniging. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt het lidmaatschap van een sport- of muziekvereniging voor kinderen en jongeren uit deze gezinnen. Het Jeugdfonds betaalt de contributie direct aan de vereniging. De bijdrage van het Jeugdfonds is  maximaal € 260,– per jaar voor sport en € 460,– per jaar voor cultuur.

Vanaf 1 januari 2023 is het mogelijk om via het Jeugdfonds Sport en Cultuur zwemlessen (ABC) te bekostigen als u dit niet zelf kunt betalen voor uw kind. Het aanmelden voor zwemlessen via het Jeugdfonds gaat via speciaal aangestelde organisaties. U vindt deze organisaties onderaan deze websitepagina.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport en Cultuur?

Het Jeugdfonds is beschikbaar voor kinderen tussen 0 en 18 jaar oud in gezinnen waarin te weinig geld is om lid te worden van en sport- of muziekvereniging. Kijk wel altijd eerst of u recht heeft op de gemeentelijke minimaregelingen. Komt u hier niet voor in aanmerking? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Hoe kan ik gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur aan?

Aanmeldingen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur verlopen via een intermediair. Ouders kunnen niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds. Onderaan deze pagina vindt u een lijst van intermediairs en hoe u contact kunt opnemen. Komt u in aanmerking voor het Jeugdfonds? Dan meldt de intermediair u vervolgens aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds neemt vervolgens zelf de beslissing of ze de contributie gaan vergoeden.

Heeft u vragen over het Jeugdfonds Sport en Cultuur? Neem dan contact met de gemeente Nunspeet op via (0341) 25 99 11 of meldt u bij een intermediair bij één van de aangesloten organisaties.

Intermediairs

Onderstaande organisaties hebben een intermediair die aanmeldingen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen doen. U kunt zich bij één van deze organisaties melden voor een aanmelding bij het Jeugdfonds. Kunt u niet bij één van deze organisaties terecht? Neem dan contact met de gemeente Nunspeet op via het contactformulier (knop onderaan deze pagina).

Intermediairs voor sport en cultuur:

Scholen:

 • CNS-scholen

o    Petraschool
o    Da Costa Nunspeet
o    Da Costa Elspeet
o    Immanuelschool
o    De Morgenster
o    De Bron

 • Katholieke Jenaplanschool St. Franciscus

Maatschappelijke partners:

 • Stichting Verborgen Armoede Nunspeet
 • Vluchtelingenwerk
 • Voedselhulp Nunspeet

Bewindvoerders:

 • Charis Financiele Zorg BV
 • Fidem Support & Bewindvoering

Jeugdhulp/-zorg:

 • Stichting Jeugd Noord Veluwe
 • CJG Nunspeet
 • Timon Dichterbij

Zwemlessen

Het aanvragen van zwemlessen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan uitsluitend via de volgende organisaties:

 • Stichting Verborgen Armoede
 • Vluchtelingenwerk
 • Voedselhulp Nunspeet

Mijn organisatie wil intermediair worden

 • Wilt u uw organisatie aanmelden als intermediair? Dat kan! Neem dan via onderstaand contactformulier contact op met het Lokaal Aanspreekpunt van de gemeente Nunspeet.

Hulpfonds Nunspeet

Komt u niet in aanmerking voor de regeling van de gemeente of is deze regeling ontoereikend? Kijk dan of Stichting Hulpfonds Nunspeet u kunt helpen.

Wat vindt u van onze website?

Groene smiley (positief)Oranje smiley (neutraal)Rode smiley (negatief)

Contact